Jalkapallo: Mehmet Hetemaj keskusteli myös HJK:n kanssa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Hetemaj keskusteli myös HJK:n kanssa

Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkue FC Honka hankki riveihinsä lainapestillä keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj'n AlbinoLeffestä.

Mehmet Hetemaj­

9.1.2014 17:30

Hetemaj on pelannut Italian Serie B:ssä neljän kauden aikana 132 peliä. Viime kauden Hetemaj oli lainalla Regginan riveissä, mutta syksyksi hän palasi takaisin Lega Pro 1 -sarjaan pudonneeseen AlbinoLeffeen. Sopimus italialaisseuran kanssa kestää vielä kesään 2015.

- Kesällä oli koko ajan aikomus siirtyä muualle. Luotin siinä kuitenkin hieman vääriin ihmisiin. Siirto Modenaan oli lähellä, mutta sekin kariutui. Kun palasin syyskuussa AlbinoLeffeen, päätin jo silloin haluavani sieltä pois. Voisi sanoa, että syksyn ajan olin fyysisesti siellä, mutta pää ei ollut enää mukana, Hetemaj kertoo.

- Pitkä sopimus AlbinoLeffen kanssa on vaikeuttanut siirtoja. Jos nyt pitäisi päättää, en olisi aikoinaan niin pitkää sopimusta tehnyt, pelaaja jatkaa.

Lainapesti Honkaan kestää tämän vuoden elokuun puoliväliin.

- Sen jälkeen katsotaan tilanne uudestaan. Siinä pitää seurojen neuvotella sitten keskenään.

Ja tietysti ne omatkin otteet määrittelevät jatkon. Nyt menen kuitenkin Hongan kanssa päivä kerrallaan. Haluan kehittyä ja auttaa joukkuetta, 26-vuotias Hetemaj sanoo.

- Nyt on todella hyvä ja helpottunut fiilis. "Banan" (Mika Lehkosuo) kanssa olen jutellut paljon ja hänestä on jäänyt hyvä kuva heti ensimmäisestä keskustelusta lähtien, keskikenttäpelaaja jatkaa.

Hetemaj lähti aikoinaan ulkomaille FC Viikingeistä, jossa hän pelasi lainalla HJK:sta.

- Keskustelin myös hieman HJK:n kanssa, mutta se kesti vähän liikaa, Hetemaj myöntää.

Hetemaj odottaa paljon yhteistyöltä Lehkosuon kanssa.

- Olen "Perpalta" (Perparim Hetemaj) kuullut paljon hyvää hänestä. Bana on sellainen italialaistyylinen valmentaja ja hän sopii minulle tosi hyvin. Kun viimeksi pelasin Suomessa, sai Bana hieman tuntemattomimmista pelaajista maksimaalisen hyödyn irti. Nyt pitää vaan antaa kaikkensa joka päivä treeneissä, että kaikki menee hyvin.

Hetemaj on pelannut Suomen A-maajoukkueessa kaksi ottelua. Kutsua ei ole kuitenkaan tullut muutamaan vuoteen. Lehkosuo on mukana Huuhkajien valmennustiimissä, joten nyt "Mehu" pääsee antamaan näyttöjä joka päivä.

- Aina se maajoukkue on tavoite. Se on suuri kunnia-asia. Siellä on kuitenkin kova kilpailu keskikentällä pelipaikoista. Ymmärrän hyvin, että Italiassa en ole ollut niin hyvin esillä, joten Honka on myös tämän suhteen nyt hyvä näyttöikkuna. Kaikki on itsestä kiinni. Jos pelaan hyvin, on valmentajien helpompi valita minut mukaan, Hetemaj toteaa.

Hetemaj pelasi syksyn aikana AlbinoLeffessä yhteensä vain 177 minuuttia. Pelituntuma ei sen takia ole tällä hetkellä paras mahdollinen.

- Tässä on Veikkausliigan aikaan yli kaksi kuukautta. Ehdin hyvin saada tuntumaa ja päästä joukkueeseen sisään. Tärkeintä on taas saada se hyvä fiilis pelaamiseen takaisin, Hetemaj päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?