Veikkausliiga: Teemu Tainiosta seuraava suomalainen huippuvalmentaja? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tainiosta seuraava suomalainen huippuvalmentaja?

Upean uran jalkapalloilijana tehnyt ja edelleen A-maajoukkueen runkomiehiin kuuluva HJK:n keskikenttämies Teemu Tainio tähtää huipulle myös valmentajana.

Teemu Tainio­

9.1.2014 7:16

Teemu Tainio osallistuu huippupelaajille räätälöidylle valmentajakurssille yhdessä monen muun suuren suomalaisen jalkapallonimen kanssa. Tainion kanssa Uefan B-lisenssiin oikeuttavaa valmentajatutkintoa suorittavat muun muassa Jari Litmanen, Mika Väyrynen ja Mikael Forssell.

- Itseäni valmentaminen on aina kiinnostanut ja jossain välissähän ne on tehtävä nuo kurssit. Nyt oli siihen hyvä sauma. Sitä en ole vielä miettinyt, että missä sitä haluan valmentaa. Onko se sitten junnuja vai miehiä, jää nähtäväksi, mutta täysillä siihen sitten aikanaan satsataan, kuten aina kaikkeen, peräänantamattomasta pelityylistään tutuksi tullut Tainio toteaa.

- Tämä on kuitenkin vielä niin tuore juttu, että kaikki on vielä auki. Askel kerrallaan suoritetaan tutkintoja, eikä tässä vielä ruveta henkseleitä paukuttelemaan, sillä kumminkin itse pelaan vielä. Nyt keskitytään peliuraan vielä ja sen jälkeen suunnataan katseet valmentamiseen, Tainio toteaa.

Tainio on pelannut isoissa liigoissa Ranskassa, Hollannissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Kokemusta huippuvalmentajien alaisuudessa on tullut kosolti. Pelin katseleminen valmentajan silmin on kuitenkin kovin erilaista kuin pelaajana.

- Nyt kun on käynyt kursseja, niin on oppinut katselemaan valmentajan vinkkelistä asioita. Se on todella erilaista, sillä pelaajana sitä hoitaa vain sen oman ruudun, mutta valmentajana pitää katsella sitä laajempaa kuvaa. Eikä se todellakaan tarkoita sitä, että huippupelaajasta tulee huippuvalmentaja.

Tainion ohella kurssilla on tuttuja nimiä suomalaisen jalkapallon huipulta - Litmanen tietysti nimekkäimpänä.

- Samalla lailla se siellä touhuaa kuin me muutkin. Kivaahan tuolla porukalla on tehdä töitä. Todella hyviä keskusteluja ja valtava määrä lajitietoa on tässä porukassa. Se on kaikille kurssilaisille hyväksi.

Nyt valmentajaoppia ammentavien Tainion, Väyrysen, Forssellin ja Litmasen pitkäaikainen maajoukkuekaveri Sami Hyypiä ponnisti pikavauhtia huipulle valmentajan urallaan ja luotsaa nyt Leverkusenia menestykseen Saksan Bundesliigassa sekä Mestarien liigassa. Kuka on seuraava suomalainen suurnimi kansainvälisellä valmentajakartalla. Ehkä se on Teemu Tainio...

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?