Veikkausliiga: Veli Lampi innoissaan paluusta HJK:hon - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Klubi heitti pelastusrenkaan Veli Lammelle - "HJK on ollut mielessä jo vuoden ajan"

Veli Lampi eli pitkään vailla täyttä tietoa tulevaisuudesta. HJK tarjosi lopulta houkuttelevimman oljenkorren.

Veli Lampi, sinivalkoraidat ja pallo taas hallussa. Ukrainan huolet ovat vihdoin mennyttä aikaa.­

6.12.2013 7:01

Viimeksi vuonna 2006 HJK:ta edustanut Veli Lampi pukee HJK:n sinivalkoraidat ylleen seuraavan kahden kauden ajaksi. Siirto on A-maajoukkuemiehelle suuri helpotus, sillä viime vuodet Ukrainassa Arsenal Kiovassa ovat olleet vaikeita.

- HJK on ollut mielessä jo vuoden ajan. Silloin alkoi ensimmäinen Arsenalin kriisi, missä käytiin lähellä konkurssia, Lampi taustoittaa.

- Seura on kehittynyt jotenkin niin uljaaksi, ettei tänne marssiminen ole mikään itsestään selvyys vaikka ulkomailta tulisikin.

Ennen kaikkea Lampi on mielissään siitä, että HJK oli aktiivisesti heittämässä pelastusrengasta vaikeasta tilanteesta. Arsenalin tilanne oli pahimmillaan todella kaoottinen.

- Ikinä ei tiennyt, mitä huomenna tapahtuu. Kun ongelmien laajuus tuli syksyllä julki, Tuomo (Saarnio) oli ensimmäisenä yhteydessä ja kertoi kiinnostuksesta. Se oli minulle hyvä uutinen.

Seinäjoelta kotoisin oleva Lampi sai myös yhteydenoton kotikaupunkinsa SJK:lta. Kunnianhimoinen seura jäi kuitenkin tällä kertaa nuolemaan näppejään.

- Juttelin neljän liigaseuran kanssa hyvässä hengessä. Tavoitteeni oli löytää seura pääkaupunkiseudulta henkilökohtaisista syistä. Se sulki Etelä-Pohjanmaan pois.

Lampi on Sepsi-78:n kasvatti. Hän ei pelkää, että ensiottelussa Seinäjoella tulisi liiaksi pohjanmaalaista puhinaa.

- Luulisin, ettei hirveitä törkeyksiä tule. En ole SJK:ssa koskaan pelannut, siteeni on enemmän kaupunkiin kuin seuraan. Kyllä varmasti osa odotti ja toivoi, että olisin sinne mennyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?