Arhinmäki nopeutti FC Lahden hyökkääjän oleskeluluvan hakua

Julkaistu:

Veikkausliiga
FC Lahden kärkimies Ariel "Tuco" Ngueukam pääsi jonon ohi oleskelulupahaastatteluun.
Ngueukam solmi 1,5 vuoden mittaisen sopimuksen FC Lahden kanssa heinäkuun puolivälissä. Hän ei ole kuitenkaan päässyt matkustamaan kotimaastaan Kamerunista Suomeen, koska häneltä puuttuu oleskelulupa.

Kamerunilaisten oleskelulupahakemuksia käsitellään Suomen Nigerian-suurlähetystössä, jossa on valtava jono. Alun perin Ngueukamin arveltiin pääsevän haastatteluun vasta syyskuun loppupuolella, mutta nyt hänelle on järjestynyt aika tämän viikon torstaiksi.

- Ymmärrän kiireitä suurlähetystössä, mutta hän on ollut jo kahdesti Suomessa ja saanut oleskeluluvan, ja hänellä on pitkä työsopimus. Tämä on selvä tapaus, FC Lahden toimitusjohtaja Jussi Lumio sanoi.

Muun muassa urheilu ja -kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki auttoi Ngueukamia etenemään haastattelujonossa.

- Arhinmäki on kova jalkapallomies, ja hän lähetti meidän pyynnöstämme sähköpostia suurlähettiläälle.

Maahantulohaastattelun jälkeen maahanmuuttovirasto käsittelee Ngueukamin oleskelulupahakemuksen. Jos se hyväksytään, lähettää virasto oleskelulupatarran Nigerian pääkaupunkiin Abujaan. Vasta sen jälkeen FC Lahti voi varata lennot Ngueukamille.

- En osaa yhtään arvioida, koska hän ehtii pelaamaan, Lumio sanoi.

Ngueukam, 24, saapui Suomeen kesällä 2011, jolloin hän edusti joensuulaista Jippoa. Elokuussa 2012 hyökkääjä siirtyi FC Lahteen, jota edusti kauden loppuun saakka. Hän teki Veikkausliigassa pelaamissaan yhdeksässä ottelussa seitsemän maalia.

Kuluvan vuoden alussa Ngueukam siirtyi turkkilaiseen Denizlisporiin, jota hän ehti edustaa kymmenen ottelun verran ennen kuin hänen sopimuksensa purettiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt