Veikkausliiga: Sixten Boström vastasi kannattajille: "Toivon, että kannustavat joukkuetta" - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Boström vastasi kannattajille: "Toivon, että kannustavat joukkuetta"

HJK:n päävalmentaja Sixten Boström sai kuulla paljon painokelvotonta tekstiä HJK:n fanikatsomosta lauantaisen JJK-ottelun aikana.

Sixten Boström (oik.) suhtautui rauhallisesti fanien huuteluun.­

27.7.2013 20:06

Kannattajat vaativat Boströmin eroa kovaan ääneen pelin alussa. Edes HJK:n 2-0-voitto ei parantanut Boströmin asemaa fanien silmissä. Ottelun jälkeen Boströmiä käskettiin vielä painumaan tiehensä HJK:sta, kirosanoin höystettynä tosin.

Boström suhtautui huutoihin rauhallisesti. Hän näki, ettei voi fanien mielipiteille mitään.

- Voin vaikuttaa vain tämän joukkueen tekemisiin. Toivon, että kannattajat kannustavat joukkuetta. Jos he haluavat, että tämä joukkue menestyy ja menee eteenpäin, niin paras tapa auttaa siinä on kannustaa joukkuetta, Boström sanoi.

HJK:n kannattajat suuttuivat, kun seura putosi Mestarien liigan karsinnoissa virolaiselle Nõmme Kaljulle. Boströmin mielestä JJK:n kaataminen ison pettymyksen jälkeen oli hyvä suoritus HJK:lta.

- Tämä viikko on ollut raskas sekä fyysisesti että henkisesti. Joukkue osoitti vahvuutensa tänään sillä, että se pystyi unohtamaan kaiken muun ja keskittymään tähän peliin. Meidän prässipelissämme näkyi halu menestyä ja voittaa ja lähteä puhtaalta pöydältä sen europelin jälkeen, Boström sanoi.

Boström myönsi, että pettymys tiistain eurotappion jälkeen oli kova. HJK kävi paljon sisäisiä keskusteluja tuloksen jälkeen.

- Siinä käytiin aika syvällä sellaiset puolitoista vuorokautta. Sitten kuitenkin oli valmentajan tehtävä nostaa joukkue ylös.

Pelin jälkeen HJK:n pelaajista huokui ilo ja helpotus. Pukukopissa kaikui stadionin käytäville äänekäs musiikki.

- En tiedä, olenko tällä kaudella monta kertaa nähnyt noin iloista joukkuetta pukukopissa. Osattiin arvostaa voittoa ja sitä, että pelattiin hyvin. Mielestäni pukukopissa pitää räiskyä ja siellä pitää olla iloa ja surua. Silloin joukkue tiivistyy, kasvaa ja hioutuu yhteen, Boström sanoi.

HJK:n toisen maalin syöttänyt Mikael Forssell puhui myös siitä, kuinka hyvältä voitto ankaran pettymyksen jälkeen tuntui.

- Me tiputtiin hevoselta ja nyt me ollaan back on it (taas sen päällä), Forssell kuvasi.

Hän ymmärsi myös kannattajien tunteet, mutta vakuutti joukkueen olevan yhä täysin Boströmin takana.

- Kaikilla maksaneilla katsojilla on oikeus huutaa, mitä haluavat. Se on osa jalkapalloa ja elämää.

- Me joukkueena yritämme pysyä yhdessä ja voittaa. Siku (Boström) on valmentajamme, me olemme hänen takanaan ehdottomasti. Kannattajien luottamus tulee varmasti loppukauden aikana. Voitto tänään oli ensimmäinen askel kohti sitä, Forssell sanoi.

HJK-JJK 2-0 (0-0) 79. Demba Savage (Robin Lod) 1-0, 90. Joel Perovuo (Mikael Forssell) 2-0. Erotuomari: Mattias Gestranius. Yleisöä: 3 492. HJK: Ville Wallén, Tuomas Kansikas, Valtteri Moren, Tapio Heikkilä, Mikko Sumusalo, Joel Perovuo, Rasmus Schüller, Robin Lod (89. Timi Lahti), Joel Pohjanpalo (60. Mikael Forssell), Demba Savage, Nikolai Alho (67. Mika Väyrynen). JJK: Janne Korhonen, Samu Nieminen, Mikk Reintam, Tuomas Latikka (v), Benno Hanslian, Santeri Ahola (74. Jukka-Pekka Tuomanen), Mikko Innanen, Mikko Manninen, Patrick Poutiainen, Jani Virtanen (46. Topi Järvinen), Babatunde Wusu (v, 63. Antto Hilska).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?