Miten käy Tim Väyrysen Euroopassa? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Miten käy "espoolaisen menestyjän" Euroopassa?

Katuukohan Hongan Tim Väyrynen puolentoista vuoden takaista päätöstään sanoa ei siirrolle Italian Serie A:han?

18.7.2013 15:53

Tarjolla Genoassa oli monivuotinen sopimus ja palkka, joka ei olisi tehnyt rikkaaksi, mutta varakkaaksi.

Pelaaja itse sanoo, että kiitos ei -vastaus oli oikea päätös, mutta neuvotteluja lähellä olleilta henkilöiltä on kuulunut toisenlaistakin viestiä.

Väyrynen halusi hoitaa lukion ja armeijan pois alta ennen muuttoa ulkomaille. Mutta ehkä jossain vaiheessa pelaajan ja hänen isänsä, entisen HJK-hyökkääjän Mika Väyrysen, päähän hiipi epäilys siitä, että Genoan kaltaisia tilaisuuksia ei tule pelaajan uralle kuin yksi. Lukiota ja armeijaa voi lykätä, lottovoittoja ei.

Viime syksynä ja talvena Väyrysten uskoa koeteltiin varmasti, kun nivusvamma ja sairastelu veivät Timin sivuun yli puoleksi vuodeksi.

Nyt kuitenkin elämä hymyilee taas. Väyrynen palasi liigakentille toukokuun lopulla ja pääsi heti hurjaan maalivireeseen. Hän on 11 liigaottelussa tehnyt jo 8 maalia.

20-vuotias pelaaja ei ole vielä vanha. Väyrysen kaltaisille isokokoisille, kroppaansa taitavasti käyttäville ja maaliahneille kärkimiehille on yhä kovaa kysyntää Euroopan ammattilaiskentillä, kuten Aleksei Kangaskolkan, 24, juuri saama sopimus Hollannin pääsarjan Heraclesiin osoittaa.

Ei olisi mikään ihme, jos Väyrystä olisi tänään torstaina Myyrmäen ISS-stadionin lehtereillä tarkkailemassa muutamakin isomman seuran kykyjenetsijä. Euroopan liigan karsintapeli Lech Poznania vastaan on Väyryselle hyvä tilaisuus osoittaa, mihin hän pystyy Veikkausliigaa kovemmalla tasolla.

Väyrynen on toimitusjohtajan poika Espoosta, jonka geenit ja kotikasvatus sekä koulutus ovat valaneet häneen itseluottamusta.

- Me espoolaiset olemme menestyjiä. Lukiossa ruokittiin positiivisella tavalla tätä asennetta. Joku halusi lääkikseen, toinen kauppikseen. Oleellista oli, että jokainen oli motivoitunut pääsemään eteenpäin ja menestymään. Se on espoolaista, Väyrynen sanoi Veikkaajan haastattelussa viime kesänä.

Jollain elämänalalla Väyrysestä tulee varmasti menestyjä. Suomalaisen jalkapallon etu olisi, että hän tekisi omaisuutensa esimerkiksi Hollannin Eredivisiessä eikä jonkun ylikansallisen yhtiön johtotehtävissä.

Tim Väyrynen tutussa puuhassa: tuulettamassa maaliaan.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?