Euroarvonnassa kävi tuuri, entä Veikkausliigassa? HJK kohtaa tänään Jaron - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:lla kävi tuuri euroarvonnassa, miten käy tänään liigassa?

HJK sai haluamansa Mestarien liigan 2. karsintakierroksen arvonnassa. Jatkuuko tuuri tänä iltana, kun Veikkausliigassa tulee vastaan Jaro?

Demba Savage (vas.) teki kaksi maalia, kun HJK löi Jaron Pietarsaaressa toukokuussa.­

24.6.2013 15:08

Ilmaiskanava Kutonen televisioi kello 18.30 alkavan ottelun, joka on HJK:n valmentajalle Sixten Boströmille varmasti suurempi peli kuin tavallinen liigavääntö.

Boström sai nimittäin potkut Jarosta kesken kauden 2004. Erottaminen sattui kipeästi.

- Otin sen hyvinkin henkilökohtaisesti, ja silloin tuli käytyä aika syvällä ja pohdittua kaikennäköistä, Boström kertoi Helsingin Sanomissa huhtikuussa.

Potkut antanut Jaron toiminnanjohtaja Kristian Sundqvist on myös käynyt traumaa läpi HS:n sivuilla useaan otteeseen. Sundqvist on nykyisin HS:n brittifutisblogisti.

Boström ja HJK ovat tällä kaudella kohdanneet Jaron jo kahdesti.

Huhtikuussa Talin hallissa HJK löi Jaron 2-1 Suomen cupin ottelussa.

Toukokuussa Pietarsaaressa HJK haki 3-2-vierasvoiton. Tekstiin upotetun linkin takana olevat kohokohdat kannattaa katsoa pelkästään Jaron Hendrik Helmken 1-1-osuman vuoksi. Hurjempia ylänurkkatykityksiä näkee harvoin edes kansainvälisillä kentillä.

Keskikenttäpelaaja Helmke, 25, on ollut tällä kaudella yksi Jaron parhaista pelaajista. Hän kasvanut Saksassa, mutta hänen juurensa ovat Brasiliassa. Helmken pelityylissä yhdistyvät suurten futisvaltojen parhaat puolet: hän tekee paljon töitä ja pelaa kovaa, mutta on myös taitava pallon kanssa.

Hampurin junioriliigoissa oppinsa saanut pelaaja on kohdannut urallaan muun muassa Rafael van der Vaartin, Edin Dzekon ja Sami Khediran.

Suomessa Helmke pelaa toista kauttaan. Hän edusti 2011 IFK Mariehamnia ja kävi 2012 pelaamassa Malesian pääsarjassa.

Helmken tärkeys korostuu tänään, sillä Jaro on Helsingissä vajaamiehinen. Keskikenttämiehet Simon Skrabb ja Mike Banner ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi ja laitapuolustaja Kevin Peth on pelikiellossa.

Myös Jonas Emet ja tärkeä kärkimies Frank Jonke ovat kärsineet loukkaantumisista. He ovat kumpikin poissa illan alustavasta avauskokoonpanosta.

HJK: Ville Wallén; Sebastian Sorsa, Tapio Heikkilä, Valtteri Morén, Mikko Sumusalo; Sakari Mattila, Teemu Tainio, Rasmus Schüller; Demba Savage, Mikael Forssell, Erfan Zeneli.

Jaro: Jesse Öst; Jari Sara, Johan Brunell, Mathias Kullström, Igor Jovanovic; Thomas Kula, Hendrik Helmke, Markus Kronholm, Alexander Tumasyan, Iidle Elmi; Shahdon Winchester.

Illan muut Veikkausliigan ottelut: Honka-MyPa Inter-IFK Mariehamn JJK-TPS KuPS-FC Lahti RoPS-VPS

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?