Veikkausliiga: VPS viime hetkellä tasoihin - tuomari fanien hampaissa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

VPS viime hetkellä tasoihin - tuomari fanien hampaissa

VPS ja Honka tasasivat pisteet Veikkausliigan kärkiottelussa Vaasassa.

Sebastian Strandvall (oik.) sai onnittelut tasoitusmaalista.­

19.6.2013 21:56

VPS:lle tasapeli saattoi tuntua makeammalta, sillä joukkue tuli tasoihin loppuhetkillä. Sebastian Strandvall rynni keskeltä maalintekoon Jarno Parikan syötöstä.

VPS:n kapteeni Strandvall otti ilon irti osumastaan. Riemastunut Strandvall tuuletti osumaansa riisumalla kapteeninnauhansa ja heittämällä sen ilmaan joukkuetoveriensa ympäröimänä.

Vaasalaisyleisöä jäi kuitenkin harmittamaan hetki tasoitusmaalin jälkeen tullut tilanne. Hongan toppari Gideon Baah veti Parikalta jalat alta rangaistusalueella, mutta katsojien hampaissa koko ottelun ollut erotuomari Tommi Grönman ei viheltänyt rankkaria.

Hongan avausjaksolla tulleen maalin teki keskushyökkääjä Tim Väyrynen, joka karkasi Jussi Vasaran syötöstä läpiajoon ja ohitti VPS:n maajoukkuemaalivahdin Henri Sillanpään matalalla laukauksella.

Espoolaisten ykköshyökkääjä Väyrynen, 20, oli alkukauden loukkaantuneena, mutta kentille palattuaan hän on ollut tehokas. Keskiviikkoillan osuma oli Väyrysen kauden kolmas. Hänen tilillään on vain kuusi ottelua. Viime kaudella Väyrynen viimeisteli kymmenen kertaa.

Väyrynen oli lähellä myös toista osumaa, mutta hän osui Vasaran keskitykseen päänsä asemesta kädellä. Grönman nosti maradonamaisesta yrityksestä keltaisen kortin.

Tasaisessa ottelussa ei juuri muita paikkoja nähty. VPS hallitsi palloa, mutta Honka puolusti tiiviisti.

Liigakärjessä peliin lähteneelle VPS:lle ottelu oli loukkaantumisten suhteen murheellinen. Joukkue menetti laitapakit Atte Hoivalan ja Antti Uimaniemen sairastuvalle. Uimaniemi sai ensidiagnoosin mukaan aivotärähdyksen.

Vaasalaiskatsomossa ihmeteltiin tuomarin toimintaa.­

Hongan Tim Väyrynen osui jälleen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?