Tämän HJK jätti kertomatta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tämän HJK jätti kertomatta

HJK kertoi osatotuuden liittyen pyyntöönsä siirtää 13.6. pelattava Inter-ottelu, kertoo IS Urheilun toimittaja Ville Väänänen.

31.5.2013 23:15

Veikkausliigan otteluohjelma ei ole monesta eri syystä helppo rakentaa, joten alustava aihio kauden 2013 ohjelmasta on tehty elokuussa 2012. Viime vuoden marraskuussa liigahallitus käsitteli kauden 2013 ohjelmaa ja siinä yhteydessä puheeksi nousi 13.6. pelattava kierros. Liigahallitus keskusteli siitä, että päivä on ongelmallinen, koska kaksi päivää aiemmin pelataan A-maajoukkueen MM-karsintaottelu ja alle 21-vuotiaiden maaottelu. Seurat tekivät kuitenkin päätöksen, että  13.6. pelataan, koska muuten seuraavan viikon, eli juhannusviikon keskiviikkokierros siirtyisi juhannustorstaille. Siihen seurat, HJK mukaan lukien, eivät olleet valmiita.

Samassa yhteydessä erään liigaseuran edustaja, jonka seuralla oli kokemusta maaotteluiden jälkeisistä liigakierroksista, sanoi hyväksyvänsä 13.6. pelattavan kierroksen, jos muutkin hyväksyvät. Seurajohtaja lisäsi tietojeni mukaan perään: "Muistakaa, että kun me kaikki hyväksymme tämän ohjelman ja pelipäivän, kukaan ei valita myöhemmin siitä". Tämän on ilmeisesti HJK:n edustajana liigahallituksen kokouksessa ollut henkilö unohtanut kertoa omalle seuralleen.

Kolmas asia on se, että on jokseenkin erikoista, että HJK:lle on tullut yllätyksenä pelaajiensa maajoukkuekutsut. Ainakin aiemmin seuran toimitusjohtajan Kari Haapiaisen puhelinvastaajan viesti päättyi näin: "Muistathan, että HJK on Suomen johtava jalkapalloseura." Luulisi sellaisen seuran muistavan, että jokunen pelaaja saa kutsun niin A-maajoukkueeseen kuin alle 21-vuotiaisiin.

Veikkausliigan otteluohjelma on vaikea palapeli, jossa pitää ottaa huomioon jääkiekon ja jalkapallon arvokisat, olympialaiset, Kuninkuusravit, Jaakonpäivät ja aikanaan eräällä liigapaikkakunnalla myös naisten tanssit. Eikä myöskään maaotteluita, eurocupeja ja Suomen cupia voi unohtaa. Sen sijaan valmentajat ja pelaajat unohtavat usein, että otteluohjelmasta päättävät seurat. On seurojen oman kommunikoinnin heikkoutta, jos raskas otteluohjelma yllättää yhtäkkiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?