Veikkausliiga: Janne Kosusen kommentti: 6–0 ja hyvä olla, vai? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Kosusen kommentti: 6–0 ja hyvä olla, vai?

Mestarisuosikki HJK harjoitteli keskiviikkona liigacupissa maalintekoa hyvin, mutta kysymyksiäkin jäi, kirjoittaa Veikkaajan jalkapallotoimittaja Janne Kosunen.

HJK

27.2.2013 19:31

HJK voitti IFK Mariehamnin kotonaan 6–0 (1–0). Se teki tuossa ottelussa yhden maalin enemmän mitä vastustaja IFK Mariehamn on saanut aikaan yhteensä viidessä pelaamassaan liigacupin ottelussa.

Klubi-kimara näytti tältä:

Mikael Forssell: kaksi ensimmäistä maalia, jotka avasivat tien. Erfan Zeneli: kaksi seuraavaa. Demba Savage: hyvän syöttömyllyn jälkeen 5–0. Vaihtomies Akseli Pelvas: 6–0.

Kovempiakin lukemia tarjottiin, sillä pahasti varamiehinen IFK ei näyttänyt liigavastustajalta – varsinkaan Rezgar Amanin ulosajon (50. min.) jälkeen.

Puhdas murskavoitto tarkoitti silti toistaiseksi liigacupin kovimpia lukemia tänä vuonna.

Näyttävästä tulituksesta huolimatta HJK:n pelaaminen kaipaa vielä hiomista liigakautta ja varsinkin eurocupeja ajatellen. Liigacupin puhdas neljän ottelun voittosarja maalierolla 13–0 ei kerro ihan koko totuutta.

Keskiviikkona kipsi karisi vasta Forssellin puskeman 2–0-maalin jälkeen. Sitä ennen hyökkäyksistä puuttuivat melko usein paras vauhti ja terävyys. Helsinkiläiset eivät pystynyt luomaan riittävää vaaraa suvereeniin hallintaansa nähden. Vauhtiin päästyään HJK toki jo tyylitteli maaleja.

Klubin ylivoimaista voittoa huonosta vastustajasta ei voi kyseenalaistaa, mutta mielenkiintoista nähdä, peluutetaanko Mikael Forssell yksinäisenä kärkenä myös liigakaudella. Vai tuleeko Forssellin rinnalle kaveri, jonka hän mielellään ottaisi tuekseen?

Talven halliotteluiden perusteella Teemu Tainio on ankkuroitu syvälle Klubin keskikentän pohjalle. "Vanha" konkari päässee täyteen vauhtiinsa vasta varsinaisen kauden alkaessa, mutta liigacupissa hän ei ole vielä syystä tai toisesta hyödyntänyt hyviä pallollisia kykyjään.

Klubin keskikentän maestroksi onkin noussut alkuvuodesta Rasmus Schüller, joka oli järjestämässä myös IFK-ottelussa maaleja.

HJK menetti keskiviikkona loukkaantumisten varjostamassa ottelussa keskikentältä Joel Perovuon, jonka nilkka vääntyi. Mika Väyrynen puuttui kuumeen takia, eikä alkuvuoden ajan jalkaansa parannellutta Joel Pohjanpaloa päästetty vielä irti.

HJK:n päävalmentajalla Sixten Boströmillä riittää silti vaihtoehtoja. Hänellä on käytettävissään selkeästi laajin ja laadukkain pelaajarinki Veikkausliigan joukkueista.

Sen sijaan IFK:n kaltaisilla joukkueilla voi tulla pitkän, 33 kierroksen liigakauden aikana vaikeuksia.

IFK voi lohduttautua liigacupissa saamistaan löylyistä sillä, että vuosi sitten MyPa näytti talviotteluissaan surkeuden huipulta. MyPa pelasi silti itsensä 2012 Veikkausliigassa sijalle kuusi.

Ahvenanmaalaisilla riittää totisesti vielä tekemistä. Juuri tällä hetkellä viime liigakauden nelossijan uusiminen tuntuu utopialta.

Mutta ehkä saarelaiset vielä saavat kompassinsa kuntoon. Heistä ei ollut luettavissa Helsingissä minkäänlaista paniikkia.

Liigacup on kiva talvikilpailu, mutta miehet ja joukkueet mitataan vasta Veikkausliigassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?