Veikkausliiga: Tomi Maanoja RoPS:n paitaan - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

RoPS:lta yllätysveto - hankki Tomi Maanojan

Viimeksi Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viimeksi pelannut Tomi Maanoja palaa Suomeen.

Tomi Maanoja­

4.2.2013 21:46 | Päivitetty 4.2.2013 21:52

RoPS purki viime kauden maalivahtinsa Mikko Vilmusen sopimuksen yhteisymmärryksessä ja hankki Maanojan riveihinsä. Maanojan sopimus kattaa ensi kauden.

Maanoja on vantaalaisen VJS:n kasvatti. Ensimmäiset pelinsä Veikkausliigassa Maanoja pelasi AC Allianssissa. Sen jälkeen maalivahti siirtyi FC Honkaan ja löi itsensä läpi.

FC Hongasta Maanoja siirtyi Ruotsiin AIK:n paitaan. Maanojan todellinen läpimurto jäi AIK:ssa tekemättä, kun hänen sääriluunsa katkesi harjoitusottelussa. Kauden pelaamatta ollut Maanoja palasi AIK:n maalivahdiksi toivuttuaan loukkaantumisesta, mutta hän menetti ykkösvahdin kesken kauden.

Sen jälkeen Maanoja palasi FC Honkaan kaudeksi ja hänet nimettiin joukkueen kapteeniksi. Maanojan paluu Espooseen ei onnistunut toivotulla tavalla ja kauden jälkeen Honka jätti lunastamatta sopimuksessa olleen option. Hongasta VJS-kasvatti siirtyi viime kaudeksi Norjaan ja nyt Rovaniemelle.

Maanoja muistetaan dramaattisen loukkaantumisensa lisäksi ehkä parhaiten Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta. Syksyllä 2008 Suomi pelasi jatkokarsintaottelut Itävaltaa ja Suomi eteni EM-lopputurnaukseen voittamalla Itävallan rangaistuspotkukilpailussa. Maanoja torjui silloin kaksi Itävallan rangaistuspotkua ja "huusi vittu mä olen hyvä".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?