Joel Pohjanpalo - Miklun siivelle vai Hyypiän huomaan? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Joel Pohjanpalo - Miklun siivelle vai Hyypiän huomaan?

HJK:n 18-vuotiaalla hyökkääjätähdellä Joel Pohjanpalolla on kaksi hyvää syytä jäädä Suomen kentille pelaamaan.

Miklun kanssa pelaaminen kiinnostaa Joel Pohjanpaloa.­

24.12.2012 14:36

Ensimmäinen on Pohjanpalon lapsuuden idolin Mikael Forssellin päätös siirtyä HJK:hon. Toinen on europaikan saavuttaminen kasvattajaseuran kanssa.

Pohjanpalo myöntää, että HJK:n ensi kauden hyökkäyskaksikon muodostaminen yhdessä Forssellin kanssa kiinnostaa.

- "Miklu" iski 17 maalia Birminghamille Valioliigassa yhdellä kaudella, mikä on uskomaton suoritus. On hieno asia, että hän päätti tulla Suomeen ja se lisää mielenkiintoa jäädä tänne pelaamaan. Olisi kivaa olla Miklun kanssa samaan aikaan kentällä, Pohjanpalo kertoo.

- Siinä on myös sellainen pikku juttu, että olin joskus skidinä hänen jalkapalloleirillään. Se on hauskaa näin jälkeenpäin ajatellen, että nyt pelaamme samassa joukkueessa, hän jatkaa.

Pohjanpalon tulevaisuudesta on käyty viime kuukausina kiivasta keskustelua. Klubista on tihkunut tietoja, että monet seurat ulkomailta ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa nuoreen lupaukseen. Tällä hetkellä realiteetti on kuitenkin se, että hän toipuu jalkapöytäoperaatiosta.

- Noin kuukauden päästä on röntgenkuvaus ja silloin pitäisi saada juoksulupa. Sen jäkeen kaikki, mikä ei satu, on sallittua.

Loukkaantuminen voi estää Pohjanpalon siirron ulkomaille tammikuun siirtoikkunassa. Ainakin Sami Hyypiän luotsaama Bayer Leverkusen on ollut vahvasti esillä huhuissa.

Pohjanpalo itse ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta jatkaa Suomen kentillä.

- Ei missään nimessä. Nyt on HJK:ssa uudet kuviot ja uusi valmentaja.[Sixten Boström]. Ensi vuonna näyttäisi olevan vielä kovempi joukkue kuin viime kaudella ja europaikan saavuttaminen tuntuu realistisemmalta kuin viime vuonna.

- Paljon kutkuttaa pelata myös Suomessa, silloin saisi pelata futista lähellä perhettä.

Pohjanpalo suuntasi Thaimaan lämpöön joulun ja uuden vuoden viettoon. Joulupukilta hänellä on selvä lahjatoive.

- Varmaan se rauha on paras lahja, mikä tässä tilanteessa tulee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?