Veikkausliiga: Jaron pelit jatkuvat liigassa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Jaron pelit jatkuvat liigassa

Jaron 2-1-voitto TPS:sta riitti Jarollle varmistamaan liigapaikan myös kaudeksi 2013.

Jaro säilyi liigassa.­

27.10.2012 15:53 | Päivitetty 27.10.2012 17:36

Hakalle lauantain tulokset olivat katkeria. 1-0-voitto Vaasassa VPS:sta ei riittänyt, vaan 15 peräkkäisen liigakauden putki päättyi putoamiseen.

Putoaminen varmistui, kun Jaro voitti TPS:n 2-1 Turussa Thomas Kulan ja Sherif Ashrafin maaleilla.

Lopullisessa sarjataulukossa Jaron ja Hakan erotti piste. Jaro oli 11:s ja keräsi kauden kuluessa 33 ja Haka 32 pistettä. Hakan sijalle liigaan nousi RoPS. Haka pelasi liigassa peräjälkeen vuodet 1998-2012.

- Kaikki oli joukkueella pelissä. Eihän se mitään kaunista jalkapalloilua ollut, mutta meillä oli vain yksi päämäärä, kolme pistettä ja sen me teimme, riemuitsi Jaron kapteeni Jonas Emet.

Jaron valmentaja Alexei Eremenko nyökytteli onnellisena vieressä todeten, että pelaajat ansaitsevat kaiken kiitoksen.

Antti Muurisen toistaiseksi viimeinen ottelu HJK:n päävalmentajana päättyi suurinumeroiseen 6-3-voittoon JJK:sta tämänvuotisen jalkapalloliigan viimeisellä kierroksella lauantaina.

HJK:n voitto merkitsi sitä, että seura varmisti Suomen mestaruuden neljännen perättäisen kerran. Muuriselle mestaruus oli kaikkiaan seitsemäs ja viides HJK:ssa. HJK:lle mestaruus oli seurahistorian 25:s.

Jyväskylässä HJK ratkaisi pelin heikon kauden pelannutta JJK:ta vastaan jo ensimmäisen puoliajan alkupuolella. Parissakymmenessä minuutissa HJK karkasi 3-0-johtoon Sebastian Mannströmin, Rasmus Schüllerin ja Joel Pohjanpalon maaleilla. Hurlumhei-tunnelma pääsi vallalle toisen puoliajan lopussa, sillä ottelun 22 viime minuutin aikana osumia syntyi peräti kuusi, kolme kummallekin. JJK:n kolme maalia syntyivät runsaassa viidessä minuutissa 86:nnella, 87. ja 90. minuutilla.

Hopeaa voittanut Inter ja pronssijoukkue TPS hävisivät kumpikin lauantaina. Inter hävisi vieraissa Hongalle 0-3 ja TPS kotonaan Jarolle 1-2. Jarolle voitto TPS:stä tiesi sarjapaikan säilymistä. Liigasta putosi Haka, vaikka myös se venyi vierasvoittoon. Haka voitti Vaasassa sikäläisen Palloseuran 1-0.

IFK Mariehamn pysyi neljäntenä, koska pelasi 2-2 MyPa:aa vastaan. IFK:lla on 51 ja MyPalla 49 pistettä. Joukkueiden väliin kiilasi FC Lahti 50 pisteellä, sillä se se löi KuPS:n 2-1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?