Veikkausliiga saa dramaattisen lopun! - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK ottamassa mestaruuden - mutta Veikkausliiga saa dramaattisen lopun

HJK on jo kaksin käsin kiinni pokaalissa, eikä joukkueelta vie neljättä peräkkäistä mestaruutta enää kuin pelkkä totaalinen romahdus viimeisessä pelissä. Sarjan toisessa päässä sen sijaan tapellaan loppuun saakka elämästä ja kuolemasta.

Berat Sadik latasi HJK:n voittomaalin.­

22.10.2012 20:24 | Päivitetty 22.10.2012 20:51

HJK voitti maanantaina omassa kotiottelussaan FC Lahden maalein 2-0 ja on jyräämässä neljänteen peräkkäiseen mestaruuteen. HJK iski maalittoman avausjakson jälkeen kahdesti, kun verkkoa heiluttivat Berat Sadik ja Demba Savage.

Vielä maanantaina Klubi ei kuitenkaan päässyt lopullisesti nuolaisemaan, sillä odotetussa Turun derbyssä Inter ja TPS potkivat maalittoman tasapelin. HJK:n mestaruus olisi saanut sinetin, jos Inter olisi hävinnyt. Lähellä se olikin, mutta tolpat ja Magnus Bahnen torjunnat pitivät tittelitoiveet edes teorian tasolla elossa.

Ennen lauantaina pelattavaa liigakauden viimeistä pelikierrosta HJK johtaa Interiä kolmella pisteellä. HJK:lla on niin selvästi Interiä parempi maalisuhde, että päätöspeleissä vaadittaisiin Interin roimaa murskavoittoa ja HJK:n totaalista romahdusta.

- En usko, että Inter tekee vikassa ottelussa yli 10 maalia. Lähdetään kuitenkin Jyväskylään voittamaan ja hakemaan hyvä loppu Antille, HJK:n Erfan Zeneli sanoi ottelun jälkeen.

HJK:n maalisuhde on nyt 27 maalia plussan puolella, Interin "vain" 18. Toisin sanoen HJK voi pistää kuohuvat kylmenemään, lauantaina niille on käyttöä. HJK kohtaa päätöspelissään vieraissa JJK:n, Inter puolestaan vierailee Espoossa Hongan kotikentällä. JJK-ottelu on Antti Muuriselle viimeinen HJK:n päävalmentajana.

Siinä missä Inter voi vielä unelmoida mestaruudesta, TPS:n tilanne on selvä. Mustavalkopaidat sijoittuvat liigassa kolmanneksi, tapahtui lauantaina sitten mitä tahansa.

Vaikka mestaruus on käytännössä varma, sarjan toisessa päässä riittää lauantaina jännitettävää. Jaro ja Haka pitävät huolen siitä, että veikkausliigakausi saa todella dramaattisen lopun, sillä Ykköseen tippuja ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella.

Jarolla oli mahdollisuus varmistaa liigapaikkansa jo maanantaina. Tilanne jäi kuitenkin auki, kun Haka voitti oman kotiottelunsa FC Honkaa vastaan 1-0 ja Jaro jäi lopulta 3-3-tasapeliin kotonaan IFK Mariehamnia vastaan.

Joukkueilla on eroa vaivainen piste ennen ratkaisevaa lauantain kierrosta. Jarolla on kaksi maalia parempi maaliero. Haka tappelee putoamista vastaan Vaasassa VPS:n vieraana ja Jaro Turussa TPS:n luona.

MAANANTAIN TULOKSET:

MyPa-JJK 2-1 (0-1) Jaro-IFK Mariehamn 3-3 (2-1) KuPS-VPS 2-1 (1-0) Haka-Honka 1-0 (1-0) HJK-FC Lahti 2-0 (0-0) Inter-TPS 0-0

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?