Veikkausliiga:HJK-FC Lahti -ottelussa tuplaten turvamiehiä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK-FC Lahti -ottelussa tuplaten turvamiehiä

HJK:n ja FC Lahden tämän illan pelissä on kohotettu valmius järjestyksenvalvonnassa.

Risto Niironen­

22.10.2012 11:52 | Päivitetty 22.10.2012 13:27

HJK:n ja FC Lahden peleistä ei ole viime vuosina puuttunut tunnelmaa. Painokelvottomat iskulauseet ja muu melusaaste ovat raikuneet katsomon puolella, mutta vakavia järjestyshäiriöitä ei peleissä ole ollut. Niitä ei tule tänäänkään, siitä pitää huolen HJK:n kohotettu valmius järjestyksenvalvonnassa.

- Lahden kannattajat sijoitetaan omaan katsomonosaan. Faniryhmää valvomassa on noin kymmenen järjestysmiestä. Se on 6-8 enemmän kuin normaalisti. Näin teemme kaikissa suuremmissa otteluissa, kertoo pelin turvallisuusjärjestelyistä vastaava Risto Niironen.

Suurennuslasin alla on katsomokäyttäytyminen, sillä pelaajien ja valmentajien turvallisuusriskit ovat kotoisessa sarjassa pienet. FC Lahdella on pahamaineiset kannattajat, mutta ottelut HJK:ta vastaan ovat karkeasta kielenkäytöstä huolimatta sujuneet ilman isoja ongelmia.

- Meillä ei ole ollut mitään ongelmia heidän kanssaan. Eikä HJK:n kannattajien kanssa ole ollut häiriöitä kotiotteluissa, Niironen sanoo.

Päivitetty 13.26: Niironen kertoi IS Urheilulle, ettei FC Lahden kannattajia odoteta kovin paljoa paikalle, sillä he eivät saaneet järjestettyä bussikuljetusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?