Tilastoista paljastuu yllättävä ongelma - kompastuuko Klubi kammoonsa? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tilastoista paljastuu yllättävä ongelma - kompastuuko Klubi kammoonsa?

Veikkausliigakausi on huipentumassa ja hallitseva mestari HJK on paalupaikalla, mutta...

Sinivalkopaitainen HJK on ollut tehokas - mutta vain keinonurmella.­

19.10.2012 14:10

HJK:n mestaruusjahtia varjostaa ainakin yksi tilastoista paljastuva ongelma: HJK on tällä kaudella tehnyt 52 maalia, joista vain 11 (!) luontaisella nurmella. Loput 41 maalia ovat kaikki syntyneet keinonurmella.

HJK pelaa Veikkausliigassa kolmesta jäljellä olevasta pelistään kaksi vieraissa ja luonnonnurmella. Aiheuttavatko vieraan alustan maalinteko-ongelmat ratkaisevan eron HJK:n takana hengittävien turkulaisjoukkueiden eduksi?

Kolme joukkuetta (HJK, KuPS ja MyPa) ovat pelanneet tämän kauden kotiottelunsa tekonurmella. Neljäskin tekonurmipaikkakunta saadaan 2013 liigakartalle, kun RoPS palaa pääsarjaan.

"Keinonurmi joka paikkakunnalle"

Olosuhteet ovat väijyneet Suomi-futiksen peikkona ratkaisukierroksilla.

1992 HJK:n mestaruus sinetöityi, kun erotuomari salli päätöspelin viemisen läpi Töölön Pallokentän alamittaisella kentällä.

2008 Inter varmisti mestaruuden liejuisella Turun Kupittaalla. Elleivät panoksena olisi ollut SM-kullan kohtalo, ottelua olisi tuskin viety läpi.

Täksi kaudeksi Veritas-stadionin luonnonnurmi pantiin kuntoon, ja se läpäisee vettä paremmin.

HJK:n toimitusjohtajalla Kari Haapiaisella on ratkaisu kenttäongelmiin.

- Jos halutaan viedä lajia eteenpäin, joka liigapaikkakunnalle on saatava keinonurmi. Tulee kaudelle lisäaikaa ja samalla tasalaatuiset olosuhteet, Haapiainen ehdottaa.

Jääkö Pohjanpalo penkille?

Alkukaudesta kovassa iskussa ollut HJK:n hyökkääjälupaus Joel Pohjanpalo ei ole osunut yli kuukauteen, eikä nuorukainen ole tehnyt maaliakaan luonnonnurmella koko kaudella.

Edellisen kerran Pohjanpalo osui kahdesti vieraissa Myllykoskella, keinonurmella. Klubin harvoista osumista vieraalla alustalla ovat vastanneet Juho Mäkelä ja Joel Perovuo.

Seurattavaksi jää, mitkä ovat Antti Muurisen hyökkääjävalinnat jäljellä oleviin vieraspeleihin Vaasaan ja Jyväskylään. Kauden ensimmäisessä ottelussa hattutempun iskenyt Pohjanpalo onkin vaarassa jäädä pureskelemaan kengännauhoja vaihtopenkille, ainakin vieraspeleissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?