Veikkausliiga: Knuuttilan kommentti: Boströmin kova paikka - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Knuuttilan kommentti: Boströmin kova paikka

HJK:n uudelle valmentajalle Sixten Boströmille on ladattu melkoiset odotukset, kun hän aloittaa työnsä ensi tammikuussa, kirjoittaa Ilta-Sanomien uutispäällikkö Mikko Knuuttila.

Sixten Boström­

9.10.2012 20:03

Boström korvaa Suomen pääsarjahistorian kaikkien aikojen menestyneimmän valmentajan Antti Muurisen, joka on johtanut HJK:n todennäköisesti neljään perättäiseen mestaruuteen (Klubi voitti 2009-2011 ja johtaa nyt liigaa kolme kierrosta ennen loppua). Lisäksi Muurisen aikana HJK on myynyt pelaajia ulkomaille ennätyssummilla.

Miten Boström voi ylittää Muurisen saavutukset, jos mestaruusputki ja pelaajien kehittäminen kauppatavaraksi ei riitä HJK-johdolle? Ainoa keino on johtaa HJK joko Mestarien liigan tai Euroopan liigan lohkovaiheeseen. Se ei ole helppoa, sillä vaikka HJK on Suomen mittakaavassa jättiläinen, karsintakierroksilla tulee vastaan seuroja, joissa yksi pelaaja voi tienata vuodessa yhtä paljon tai jopa enemmän kuin koko HJK:n joukkue.

Boström on Veikkausliigassa vielä kirjoittamaton kortti. Hän sai aikanaan Jaron pelaamaan viihdyttävää futista, mutta tie Pietarsaaressa päättyi potkuihin. Ruotsissa Boström menestyi jonkin aikaa hyvin Örebron valmentajana, mutta joutui lopulta lähtemään sieltäkin.

Tekikö lentomatka Ruotsiin Boströmistä ylivoimaisesti Muurista paremman valmentajan? Tietääkö HJK-johto varmasti, minkälaisen valmentajan he palkkasivat? Kannattiko ylipäänsä lähteä korjaamaan jotain, mikä ei välttämättä ollut rikki? HJK:lla on nyt mahdollisuus kasvuun, mutta myös spektaakkelimaiseen epäonnistumiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?