Jalkapallo: Väänäsen kommentti: Pelin henki - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Väänäsen kommentti: Pelin henki

Suomen jalkapallossa on viime päivien aikana tapahtunut kaksi kuohuttavaa tilannetta. Ne menivät sääntökirjan mukaan oikein, mutta eivät pelin hengen, kirjoittaa Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Ville Väänänen.

Mikko Lehtola­

2.10.2012 17:14

Kolmen päivän sisään kaksi tuomarin tekemää ratkaisua, jotka vaikuttivat merkittävästi ottelun lopputulokseen. Kaksi tilannetta, jotka menivät sääntökirjan mukaan oikein, mutta eivät pelin hengen. Kaksi liikaa.

Kun aikanaan kävin erotuomarikurssin, kouluttajan tärkein viesti oli se, että hyvä tuomari osaa soveltaa sääntöjä. Se unohtui cupin finaalissa Mattias Gestraniukselta ja eilen Mikko Lehtolalta Valkakoskella. Kummankin tuomarin ratkaisut olivat pelin hengen vastaisia.

En ollut eilen kuulemassa Lehtolan selityksiä, Gestraniuksen ylimieliset vastaukset kuuntelin tunti cupin finaalin päättymisen jälkeen. Gestraniuksen etu oli se, ettei Palloliitto sallinut tilaisuuden videoimista, koska sen jälkeen Gestraniuksen olisi turha odottaa kunnioitusta pelaajilta kentällä.

Siksi olennainen on tässä: Gestranius ei mielestään peliä ratkaissut, koska "ei tehnyt yhtään maalia". Voiko olla ylimielisempää vastausta? Ei.

Seurasin eilen Twitterissä Veikkausliigapelaajien kommentointia tapahtumista. Yleinen mielipide oli pettymys tuomaritoimintaan ja tuomarien ylimielisyyteen. Nyt tuomareiden kannattaisi miettiä, ketä varten he ovat kentällä. Viime päivien tapahtumilla ei kunnioitusta ansaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?