HJK:lle ruma romahdus – paluumuuttaja Mattila mokasi - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:lle ruma romahdus – paluumuuttaja Mattila mokasi

FC Lahti antoi Helsingin Jalkapalloklubille isän kädestä.

Sakari Mattila palasi HJK-paitaan tappiopelissä Lahtea vastaan.­

12.8.2012 20:48

Suomen Chicagossa räjäytettiin sunnuntaina jonkin sortin jalkapallopommi, kun liiganousija FC Lahti murskasi HJK:n 3-0. Hallitseva Suomen mestari paiskattiin nurmen pintaan toisella jaksolla, jonka aikana isännät takoivat kaikki osumansa.

- Päästettiin liian helppoja maaleja eikä oltu tarpeeksi vaarallisia. Pelattiin huonommin kuin Lahti, HJK:n Sakari Mattila manasi.

Ottelu oli Mattilalle kasvattiseurassaan kauden ensimmäinen. HJK:sta vuonna 2009 Italiaan myyty Mattila ei pelannut peliäkään Serie A:ssa, vaan matka jatkui Udinesesta Serie B:n Ascolin kautta Sveitsin Bellinzonaan.

Sieltä hän siirtyi lainapestillä takaisin HJK:hon, mutta paluuottelu meni totaalisen plörinäksi.

- Ennen matsia oli hienot fiilikset, mutta tämä masentaa. 3-0 vieraissa Lahdelta turpaan ei ole missään nimessä hieno juttu, Mattila sanoi päätään pyöritellen.

Keskikentällä jolkotellut HJK-kasvatti ei ollut joukkueensa huonoin, mutta hänen miesvartionsa pettäminen tuli Klubille kalliiksi: täysin vapaaksi unohdettu Jukka Sinisalo pääsi helposti puskemaan Lahden 2-0-johtoon.

- Se oli Saken mies, siitä miinusta, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen nyökkäsi.

- Mutta hän oli tänään muuten ihan ok – jos tällaisen tuloksen jälkeen niin voi sanoa.

Sekavasti esiintynyt HJK ei ollut ok. Se oli suorastaan surkea.

- Emme yksinkertaisesti saaneet tilanteita. Pidettiin palloa, mutta me ei oltu vaarallisia. Se on se ongelma. Kun Lahdella oli paikkoja, he käyttivät ne hyväkseen, Mattila analysoi.

Vielä keskiviikkona HJK pisti kampoihin skottijätti Celticille, mutta pyhäpäivänä se oli täysin aseeton liiganousija Lahtea vastaan. Miten ihmeessä?

- En osaa sanoa. Täytyy miettiä jätkien kanssa.

Miten tästä eteenpäin?

- Nyt pitää vaan alkaa voittaa! Se on niin yksinkertaista, Mattila sanoi ja painui stadionin uumeniin.

FC Lahti-HJK 3-0 (0-0)

49. Konsta Hietanen (Joel Mero) 1-0, 59. Jukka Sinisalo (Mika Mäkitalo) 2-0, 68. Jani Bäckman (Mikko Hauhia) 3-0. Erotuomari: Dennis Antamo. Yleisöä: 2 394.

FC Lahti: Juha Tuomi, Joel Mero, Mikko Hauhia, Jukka Sinisalo, Hendrik Grossöhmichen (v), Jaakko Lepola (15. Jani Bäckman), Mika Mäkitalo, Konsta Hietanen (81. Rafael), Matti Klinga (90. Olli Tynkkynen), Ibrahim Köse, Drilon Shala.

HJK: Saku-Pekka Sahlgren, Rami Hakanpää, Timi Lahti, Tuomas Kansikas (v), Antti Okkonen, Rasmus Schüller, Erfan Zeneli (61. Akseli Pelvas), Joel Pohjanpalo, Sakari Mattila, Joel Perovuo (46. Sebastian Mannström), Demba Savage.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?