Veikkausliiga: Sakari Mattila: Oli selvää, että halusin tänne - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tuore HJK-vahvistus: Oli selvää, että halusin tänne

Sakari Mattila helpottui paluusta Helsinkiin.

Sakari Mattila (vas.) ja Ats Purje­

29.7.2012 16:39

Kuten IS Urheilu kertoi aiemmin sunnuntaina, Sakari Mattila siirtyy 1,5 vuoden lainasopimuksella sveitsiläisestä AC Bellinzonasta HJK:hon.

- Hyvältä tuntuu. Pitkä tie on tätä siirtoa varten kuljettu kaikessa hiljaisuudessa, puhelimitse Sveitsistä tavoitettu Mattila kertoo.

Mattila halusi jättää Bellinzonan jo vuosi sitten kun seura putosi Sveitsin pääsarjasta ykkösdivisioonaan. Tuolloin nivusleikkaus vesitti siirtohaaveet. Mattila palasi toivuttuaan avauskokoonpanoon, mutta seuran nousu jäi haaveeksi. Samalla vahvistui päätös palata Suomeen.

- Kun kohtalomme selvisi niin ilmoitin seuralle, että haluan lähteä. HJK pelaa paremmalla tasolla ja on Euroopassa mukana joka vuosi. Oli selvä juttu, että halusin tänne.

Mattila piti kesällä kuntoa yllä HJK:n harjoituksissa, joten hän ei saavu aivan vieraaseen ympäristöön. Mattilan ainoaksi kaudeksi edustusjoukkueessa jääneestä vuoden 2008 joukkueesta ei ole montakaan miestä jäljellä. Tuolloin Mattila pelasi niin puolustuksessa kuin keskikentälläkin. Italiassa ja Sveitsissä Mattila on kotiutunut lopullisesti keskikentälle.

- Olen viimeksi pelannut topparina neljä vuotta sitten. Keskustelin kesällä Antin (Muurinen) kanssa ja käsitykseni on, että minut hankittiin nimenomaan keskikentälle.

Mattila saapuu Suomeen maanantaina, muttei pääse vielä toviin pelaamaan. 23-vuotias keskikenttäpelaaja saa aloittaa pelit HJK:ssa 7. elokuuta alkaen, joten mm. molemmat Celtic-ottelut jäävät väliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?