Bundesliigaseurat näkivät HJK:n teinisensaatio Joel Pohjanpalon huippupelin - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Bundesliigaseurat näkivät HJK:n teinisensaation huippupelin

Veikkausliigan teinisensaatio Joel Pohjanpalo teki maalin ja syötti toisen, kun hänen seuransa HJK kaatoi Kuopion Palloseuran 2-0 lauantai-iltana.

Joel Pohjanpalo loisti jälleen.­

12.5.2012 21:28

Osuma oli Pohjanpalolle jo kauden viides. Vasta 17-vuotias kärkimies johtaa Suomen pääsarjan maalipörssiä.

Osuma oli myös hieno. Pohjanpalo karkasi vartijaltaan ja puski voimalla Sebastian Mannströmin antaman kulmapotkun maaliin 63. peliminuutilla.

Pohjanpalon maalin todisti myös kaksi Saksasta tullutta pelaajatarkkailijaa. Sonera-stadionin katsomossa värjöttelivät Wolfsburgin ja Hampurin kykyjenetsijät.

- Se oli hyvä kulma etualueelle ja pääsin siitä puskemaan, Pohjanpalo kertasi maaliaan.

Hänellä on poikkeuksellisen hyvä puskutekniikka. Pallo lähtee hänen otsastaan kovaa ja tarkasti. Taito on harjoittelun tulosta.

- Olen harjoitellut pääpeliä pienestä pojasta asti. Faija on heitellyt keskityksiä ja minä olen puskenut, Pohjanpalo kertoi.

Juniorivuosinaan Pohjanpalo on ynnännyt tehneensä 1400 maalia. Niistä puskemalla on syntynyt satoja.

Mikä on hyvän puskun salaisuus?

- Se, että hyökkää palloon. Ei pelkää palloa, vaan pitää silmät auki ja puskee otsalla, Pohjanpalo vastasi.

Pohjanpalo näytti osaavansa pelata myös jaloillaan, kun hän syötti Demba Savagelle HJK:n 2-0-maalin.

Suurin ansio osumasta kuului kuitenkin gambialaiselle laitapelaajalle itselleen. Hän pujotti ensin pallon kuopiolaispuolustajan längistä ja tuikkasi sen sitten ohi maalivahti Joonas Pöntisen.

HJK-KuPS 2-0 (0-0) 63. Joel Pohjanpalo (Sebastian Mannström) 1-0, 81. Demba Savage (Pohjanpalo) 2-0. Erotuomari: Jouni Hyytiä. Yleisöä: 2 448. HJK: Ville Wallén, Timi Lahti, Mathias Lindström, Mikko Sumusalo, Sebastian Mannström (64. Sherif Ashraf), Antti Okkonen, Sebastian Sorsa, Rasmus Schüller, Joel Pohjanpalo, Demba Savage (84. Nikolai Alho), Juho Mäkelä (64. Erfan Zeneli). KuPS: Joonas Pöntinen, Joni Nissinen, Pietari Holopainen (46. Etchu Tabe), Tero Taipale, Pyry Kärkkäinen, Markus Joenmäki, Chris James (67. Ilja Venäläinen), Paul Obiefule, Miikka Ilo, Sander Puri (v), Ats Purje (47. Antti Hynynen).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?