Veikkausliiga: Cheyne Fowler ja VPS sopimukseen - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tuore Suomen mestari siirtyy Vaasaan

Vaasan Palloseura ilmoitti tehneensä kolmen vuoden sopimuksen tällä kaudella Suomen mestaruutta HJK:ssa juhlineen Cheyne Fowlerin kanssa.

HJK:ta kolmen kauden ajan edustanut Cheyne Fowler siirtyy VPS:aan.­

2.11.2011 16:07

Kokenut Fowler on pelannut Veikkausliigassa 187 ottelua, joissa mies on viimeistellyt 12 maalia. Etelä-Afrikassa syntynyt 29-vuotias keskikenttäpelaaja on aikaisemmin urallaan pelannut uuden VPS-valmentajan Olli Huttusen alaisuudessa Valkeakosken Hakassa.

Huttunen ilmoittaa vaasalaisseuran tiedotteessa Fowlerin olevan täsmähankinta, josta kaavaillaan joukkueen runkopelaajaa.

- Tiedetään mitä saadaan. Cheyne tuo meille hirveän määrän kokemusta. Hän vihaa häviämistä ja tekee töitä kovalla sykkeellä koko ajan. Hän on todella tärkeä hankinta joukkueeseen, Huttunen painottaa.

Fowler itse odottaa VPS-pestiään suurella mielenkiinnolla.

- Tämä on minulle hyvä siirto. Odotan innolla pääseväni pelaamaan uudessa joukkueessani.

Menestymismahdollisuudet Vaasassa ovat kenties hieman heikommat kuin HJK:ssa, mutta Etelä-Afrikan ja Suomen kaksoiskansalainen Fowler myöntää, että tutulla valmentajalla oli suuri merkitys siirtoon länsirannikolle.

- Tullessani Suomeen 2002 pelasin Hakan A-junioreissa ja harjoittelin edustusjoukkueen kanssa. Oka oli siellä ja hän otti riskin antamalla minulle mahdollisuuden liigassa. Hän kertoi olevansa tulossa Vepsuun ja se tarjosi minulle ison motivaattorin tulla tänne, Fowler perustelee.

Aikaisemmin tällä viikolla uutisoitiin VPS:ää vuodesta 2003 edustaneen keskikenttäpelaajan Jyri Hietaharjun siirtyvän ensi kaudeksi Ykköseen nousseeseen Seinäjoen Jalkapallokerhoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?