Veikkausliigan mitalitaisto tiivistyi - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan mitalitaisto tiivistyi

Jalkapalloliigassa mestaruus on ratkennut jo ajat sitten, mutta muut mitalit ovat vielä jaossa. Etenkin pronssisijasta taistellaan, ja sunnuntain kolme ottelua pistivät tilannetta entistä jännittävämmäksi.

Honka ja HJK päätyivät pistejakoon.­

16.10.2011 17:39

Yksikään kolmesta pronssikilvoittelijasta ei voittanut, mutta Honka nousi silti tasapelipisteellään kolmossijalle. Espoossa vieraillut mestari-HJK joutui tulemaan takaa rinnalle, kun Dudu vei isännät johtoon 22. minuutilla. HJK:n tappiottoman putken venytti seitsemään peliin kuitenkin Akseli Pelvas tasoituksellaan 60. minuutilla.

Hongan kanssa tasoissa 48 pisteessä on JJK, joka taipui kotonaan VPS:lle 1-2. Riku Heini vei vaasalaiset johtoon hieman ennen taukoa, mutta Mikko Manninen tasoitti 53. minuutilla. Putoamispeikkoa pakenevan VPS:n kauden kuudes voitto tuli sitten Steven Morriseyn 63. minuutin osumalla.

VPS:aa jahtaava RoPS otti toisen peräkkäisen ja kolmannen voiton neljästä viime pelistä, kun TPS kaatui Rovaniemellä lukemin 3-1. Mika Hännisen 20. minuutin maali piti RoPS:n johdossa aina 70. peliminuutille, jolloin Jarno Heinikangas ohjasi tasoituksen.

Mika Lahtinen kuitenkin piti rovaniemeläistoiveita yllä kahdella maalillaan pian tasoituksen jälkeen.

Putoajan paikalla olevan RoPS:n on jatkettava viime aikojen vireessään, mutta myös toivottava edellä keikkuvien epäonnistumista kauden loppupeleissä. RoPS on nyt seitsemän pistettä edellä olevaa Jaroa perässä ja kahdeksan pinnaa VPS:sta sekä IFK Mariehamnista. RoPS:lla ja VPS:lla otteluita on pelaamatta kolme, maanantaina toisensa kohtaavilla IFK:lla ja Jarolla vielä neljä.

Pronssitaistossa puolestaan TPS on kahden pisteen päässä Hongasta ja JJK:sta, kun kaikilla pelejä on jäljellä vielä kolme.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?