Antti Muurinen oli varma mestaruudesta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Muurinen oli varma mestaruudesta

HJK voitti sunnuntaina IFK Mariehamnin 2-0-lukemin ja varmisti jo hyvissä ajoin kauden 2011 jalkapalloliigan mestaruuden.

2.10.2011 22:00

Illan maaleista vastasivat Akseli Pelvas ja Berat Sadik. Tasapelikin olisi riittänyt helsinkiläisille mestaruuteen.

HJK ja IFK Mariehamn pelasivat tasaisen ottelun, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. Ensimmäinen osuma syntyi 30. minuutilla. Erfan Zenelin riistosta pallo ajautui Akseli Pelvakselle, joka viimeisteli osuman maalivahti Gustav Långbackan käsien kautta.

Toista puoliaikaa saatiin pelata aina 82. minuutille, ennen kuin ottelu ja mestaruus saivat lopullisen sinettinsä. Pelvas syötti Berat Sadikin läpi 16-alueelle ja IFK-vahti Långbacka joutui rikkomaan hyökkääjää rangaistuspotkun arvoisesti. Sadik viimeisteli itse loppulukemat.

- Valtava lataus on ollut aistittavissa joukkueesta jo pidempään. En missään vaiheessa uskonut, että voisimme hävitä tänään, päävalmentaja Antti Muurinen iloitsi.

- Syöttöpelimme ei ollut tänään joka kohdassa kauneinta, mutta ansaitsimme voittomme. Mestaruus on tärkeintä.

Mestaruus on HJK:lle kolmas perättäinen. Antti Muurinen juhlii uransa ensimmäistä kertaa tuplamestaruutta joukkueen voitettua aiemmin Suomen cupin.

- Kaudessamme on ollut monia eri vaiheita ja joukkueessamme monen ikäluokan pelaajia. Joukkueemme on ollut koko ajan hyvä, mutta neljän pelaajan lähdön myötä siinä tapahtui pieni notkahdus. Karavaani kuitenkin kulki ja otti mestaruuden ja Suomen Cupin voiton.

- Olen onnekas, että olen saanut valmentaa niin hyvässä joukkueessa, joka voittaa mestaruuksia. Tälläkään kertaa tämä ei ole yhden miehen show, vaan meillä on hyvä tiimi. Joukkueen taustalla on hyviä erikoisalojen ammattilaisia, kaikkein tärkeintä ovat kuitenkin pelaajat. Ilman heitä kukaan valmentaja tai mikään tausta ei olisi hyvä. Isoin kiitos kuuluu pelaajille, Muurinen hehkuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?