Jari Litmanen kruunasi upean uransa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Litmanen kruunasi upean uransa

HJK varmisti viisi kierrosta ennen jalkapalloliigan päätöstä suvereenilla tavalla mestaruuden. Paluun raitapaitoihin tehnyt Jari Litmanen kruunasi sunnuntai-illassa komean uransa Suomen mestaruudella.

2.10.2011 22:16

- Tänä vuonna tupla ja vakuuttavalla tavalla. Tietysti täytyy olla tyytyväinen tähän joukkueeseen, iloinen Jari Litmanen totesi juhlahumun keskeltä.

Ville Wallénille mestaruus puolestaan on kolmas perättäinen. Kapteenina toimiva Wallén on ollut joukkueen tuki ja selkäranka pitkän kauden aikana. Kokoonpano miehen ympärillä on muuttunut pitkin vuotta, mutta konkari kiittelee ryhmän työmotivaatiota.

- Kaikki vuodet ovat olleet hienoja, mutta tuntuu tämä jälleen upealta. Joukkueessa on upeita tyyppejä. Pelaajat, jotka aiemmin ovat saaneet vähemmän vastuuta, ovat nyt päässeet näyttämään osaamisensa ja tasonsa. Näin ollen harjoittelu läpi kauden on tuottanut tulosta, Wallén pohtii.

- Ryhmämme on tänä vuonna ollut niin laadukas, että poissaolot eivät ole haitanneet, täydentää Litmanen.

Konkareiden roolit joukkueissa ovat erilaiset, mutta tärkeät. Wallén on kantanut vastuuta veräjän vartijana läpi kauden, kun taas Litmasen riesana ovat olleet loukkaantumiset.

- Henkilökohtaisesti kauteni meni pieleen polvivamman vuoksi. Olin ennen leikkausta vähän hätäapuna ja se rooli jäi päälle. Olen nyt vain yrittänyt harjoitella ja pelata sen mitä minuutteja on tullut, Litmanen toteaa.

Jalkapalloliigaa on kuitenkin vielä jäljellä. Wallén ei lupaa helpotusta kanssakilpailijoille mestaruuden varmistumisen jälkeenkään.

- Nälkää riittää ehdottomasti. Pelaamme kauden kunnialla loppuun varsinkin kun pääsemme kotiin, seuraikoni naulaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?