Veikkausliiga: HJK:n mestaruus sinettiä vaille valmis - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:n mestaruus sinettiä vaille valmis

HJK nöyryytti Jaroa illan veikkausliigakierroksella.

Akseli Pelvas teki HJK:n avausmaalin.­

28.9.2011 21:25

HJK:n ote jalkapallon Suomen mestaruudesta on keskiviikon liigakierroksen jälkeen niin vahva, että kaikki muut vaihtoehdot ovat enää pelkkää matematiikkaa. HJK:n 6-0-kotivoitto Jarosta kasvatti helsinkiläisten sarjajohdon Interiin jo 18 pisteeseen, kun jäljellä on kuusi kierrosta. Yksikin piste jäljellä olevista otteluista sinetöi HJK:n kolmannen perättäisen mestaruuden.

Ottelu Jaroa vastaan kulki alusta lähtien vahvasti helsinkiläisten komennossa. Akseli Pelvas teki HJK:n avausmaalin 19. minuutilla, kun hän ehti ensimmäisenä paluupalloon Jesse Östin torjuttua eteensä.

Isäntäjoukkueen johto kasvoi toisen jakson alussa, kun Jaro-vahti Östin syöttö meni Maxim Vasiljevin alta suoraan Cheyne Fowlerille, joka nosti pallon verkkoon.

Pelvas teki illan toisen maalinsa 61. minuutilla. Berat Sadik, Alexander Ring ja Joel Perovuo jatkoivat HJK:n maalijuhlia 4-0-, 5-0- ja 6-0-maaleillaan. Perovuolle osuma oli ensimmäinen HJK-paidassa.   JJK menetti voiton lopussa 

JJK oli lähellä tärkeää vierasvoittoa Turussa, mutta se joutui tyytymään 2-2-tasapeliin TPS:n viime hetken tasoituksen myötä. Jyväskyläläiset jatkavat liigassa kolmantena kahden pisteen päässä Interistä ja kolme pistettä TPS:n edellä. Voitto olisi vahvistanut huomattavasti JJK:n otetta mitalisijasta.

JJK siirtyi johtoon 15. minuutilla, kun Jani Virtanen puski pallon kulmapotkusta tolpan kautta maaliin. Juha Pasoja lisäsi vieraiden johtoa juuri ennen taukoa.

TPS nousi kuitenkin tasoihin toisella puoliajalla. Dennis Okaru kavensi 73. minuutilla, ja Roope Riski tasoitti 90. minuutilla.   Honka murskasi 

Honka nousi pisteen päähän TPS:stä, kun se murskasi Hakan Valkeakoskella 4-0. Honka johti jo ensimmäisen puoliajan jälkeen 2-0 Tim Väyrysen ja Jussi Vasaran maaleilla.

Tapio Heikkilä lisäsi Hongan johtoa puskumaalilla 64. minuutilla, ja Dudu iski loppulukemat muutamaa minuuttia ennen loppuvihellystä.

KuPS paranteli asemiaan keskikastissa 2-1-kotivoitolla IFK Mariehamnista. Kuopiolaiset saivat otteluun hyvän alun, kun IFK-puolustaja Mason Trafford tuikkasi pallon omaan maaliin jo 5. peliminuutilla. Dickson Nwakaeme lisäsi isäntien johtoa toisen puoliajan alussa.

Sebastian Strandvallin toisen jakson kavennus oli vieraille laiha lohtu. Voitollaan KuPS nousi sarjataulukossa IFK:n ohi seitsemänneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?