Veikkausliigalla ja UrhoTV:llä iso riita - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigalla ja UrhoTV:llä iso riita

Veikkausliiga karhuaa jättisaatavia UrhoTV:ltä, joka katsoo, ettei sellaisia edes ole.  

Vielä viime kaudella TamU ja AC Oulu taistelivat Veikkausliigassa. Nyt molemmat on suljettu sarjasta.

14.9.2011 11:49

Veikkausliigan kulisseissa on helmikuusta asti käyty kovaa kabinettivääntöä isoista rahoista.

Liigan mukaan televisiointioikeudet syksyyn 2014 asti hankkinut UrhoTV on jättänyt maksamatta jättiläissaatavan, joka IS Urheilun kahdesta lähteestä varmistaman tiedon mukaan on puoli miljoonaa euroa, runsaat 40 000 euroa/seura.

Suomalaisessa seurajalkapallossa summa on merkittävä kaikille muille paitsi HJK:lle ja Interille. HJK teki kauden europeleistä ja pelaajakaupoista miljoonien eurojen tilin, Interin omistaja taas on upporikas.

Veikkausliigan televisiointi on ollut maksukanavalle erittäin huonoa bisnestä, ja tuotantoja leikattiin jo kesken kuluvan kauden kovalla kädellä. Veikkausliigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen pitää kokonaistilannetta huolestuttavana.

- Myönnän, että liiga odottaa Urholta huomattavaa suoritusta ja on odottanut helmikuusta asti. En halua tarkentaa summaa julkisesti. Kyse on osasta tätä kautta koskevasta, sopimuksen mukaisesta korvauksesta. Useimmille seuroille kyse on tärkeästä rahasta. 

Lehtinen kertoo Veikkausliigan nykyisessä pattitilanteessa pohtivan seuraavaksi erilaisten vetoomusväylien kuten välimiesoikeuden käyttöä saataviensa kuittaamiseksi. Erityisen huolissaan puheenjohtaja on kuitenkin pääsarjajalkapallon televisioinnin tilasta tulevaisuudessa.

Liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa ei halua kommentoida sopimus- ja korvaustilannetta julkisuudessa. Vastapuolen eli UrhoTV:n johtaja Juha-Pekka Louhelainen katsoo yhtiön tilittäneen kuluvaa vuotta koskevat maksut sovitusti.

Miten Veikkausliigan näkemys voi olla niin erilainen ja mistä tämä 500 000 euroa tulee?

- En ota kantaa rahamäärään, mutta kiista-asia liittyy kauden 2011 lisenssimaksujen maksusuunnitelmaan. Koska asiaa on puitu jo näin pitkään eli seitsemän kuukautta, se varmaan kertoo, että näkemyseroja on.

Viime keväänä Veikkausliigaa ravistelivat todistetut kytkyt kansainväliseen vedonlyöntirikollisuuteen sekä AC Oulun ja Tampere Unitedin sulkeminen pääsarjatoiminnasta.

Voiko näkemysero UrhoTV:n puolelta liittyä siihen, että katsotte kevään tapahtumien vahingoittaneen tuotteen imagoa ja vaikuttaneen sen kautta sopimuksenne reaaliarvoon?

- Et ehkä ole aivan hakoteillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?