Päätoimittajalta: Erittäin vakavaa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Päätoimittajalta: Erittäin vakavaa

Ilta-Sanomien toimittajan Eero Tuomisen kohtaama raju töniminen ja uhkailu kesken työtehtävien Rovaniemellä on erittäin vakava asia kahdestakin syystä, kirjoittaa IS:n päätoimittaja Kaius Niemi.

4.7.2011 6:16

Yksi: Toimittajakunnan, kuten kaikkien muidenkin ammattikuntien, on voitava tehdä työtään ilman pelkoa käsiksi käymisestä. Kriisialueilla konfliktien osapuolet ovat ottaneet toimittajia maalitauluikseen yhä enemmän.

Yhtä vakavaa on se, että Suomessa toimittaja joutuu väkivallan ja uhkailun kohteeksi.

Kaksi: Toimittajat eivät ole työssään hankkimassa tietoja itselleen vaan lukijoille, katselijoille ja kuuntelijoille. Jos toimittajat joutuvat työskentelemään uhkailujen keskellä ja oma turvallisuus alituisena huolenaan, kysymyksessä on iso sananvapausongelma.

Lauantaina Kansainvälinen urheilutoimittajien liitto vietti 87-vuotispäiväänsä julistamalla, että urheilutoimittajien työolosuhteet ovat huonontuneet monissa maissa. "Meidän pitää taistella manipulaatiota vastaan ja puolustaa sananvapautta, koska vapaus ajatella ja kritisoida auttaa urheilua kasvamaan ja sen mukana maailman nuorisoa kehittymään", sanoi järjestön johtaja Gianni Merlo viestissään.

Merlo puhuu asiaa. Rovaniemen kaltaisille tapauksille pitää olla nollatoleranssi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?