Veikkausliiga

Mo, Furkka ja Pänä pitävät maalikarkeloita

Julkaistu:

Euroopan kulttuuripääkaupunki Turun alkukesän näyttävimpiin taidepläjäyksiin on kuulunut Mo, Furkka ja Pänä -show.
Kyse ei ole rääväsuisesta rap-triosta, vaan jalkapallon liigaseurojen puolustuslinjoja pilkkanaan pitäneistä Interin Mika Ojalasta, Timo Furuholmista ja Henri Lehtosesta.

- Jätkien kanssa on helppo pelata, kun on tuntenut ne niin kauan, "Mo" Ojala, 23, kiittelee.

Liigakaudesta on kolmannes (11 ottelua) takana, mutta Ojala on tehnyt jo yhtä monta maalia (8) kuin Interin mestaruuskaudella 2008. Edellä maalipörssissä on vain Furuholm 10 osumallaan.

Kun "Pänä" Lehtonenkin on laitalinkin tontilta ehtinyt tekemään viisi maalia, ei ole ihme, että Inter on pysytellyt kärkikahinoissa HJK:n ja JJK:n kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Menestyksen taustalla ovat Ojalan mukaan pitkään yhdessä pelannut porukka, muutama täsmävahvistus puolustuspäähän sekä onnistunut roolitus etenkin hyökkäyspelissä.

- Ollaan pelattu suoraviivaisemmin. Viime vuosina peli on ollut pallonhallintaa, nyt ollaan saatu muutettua se tehoiksi, Ojala kertaa.

- Hyökätessä on aina riski vastustajan vastahyökkäyksille, mutta se riski on otettava, jos haluaa tehdä maaleja, Ojala jatkaa.

Kun "Furkka" Furuholm on kärsinyt vammoista, Interin paletti ei ole toiminut. Terve Furuholm on liigatasolla ollut pitelemätön.

- Peliä rakentaessa reagoi vaistolla, missä Furkka on. Selkäytimestä tietää, mihin hän liikkuu ja mihin haluaa pallon, seitsemän maaliin johtanutta syöttöä jakanut Ojala kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt