Veikkausliiga

IFK:n ex-maalivahti epäiltynä vedonlyöntivilpistä - katso lahjussumma

Julkaistu: , Päivitetty:

IFK Mariehamn on tiedottanut vedonlyöntivilpistä epäillyn pelaajansa henkilöllisyyden ja lahjussummat.
Eilen julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan IFK Mariehamnissa viime kaudella pelannut pelaaja on epäiltynä jalkapallon alati laajenevassa vedonlyöntiskandaalissa.

Nyt IFK Mariehamn tiedotti, että kyseinen pelaaja on kenialaismaalivahti Willis Ochieng. IFK:n tietojen mukaan vilppiä harrastettiin kahdessa vierasottelussa, 20. syyskuuta MyPaa vastaan ja 2. lokakuuta Hakaa vastaan. Molemmat ottelut päättyivät IFK:n 1-2 tappioon.

Seuran mukaan Ochiengille maksettiin 25 000 euroa per ottelu jotta pelit päättyisivät singaporelaisten mielen mukaan. Toimijana oli aiemmin tänä vuonna pidetty singaporelaismies, joka on asetettu syytteeseen pelaajien lahjomisesta.

- IFK Mariehamn on seura, jossa avoimuus on ensisijaista. Osakkeenomistajat, juniorimme, kannattajamme ja sponsorimme voivat luottaa IFK:hon, kertoi seurapomo Peter Mattson tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ochieng edusti IFK Mariehamnia kaudesta 2007 eteenpäin ja lähti seurasta kauden 2010 jälkeen. Hänellä on tilillään viisi ottelua Kenian maajoukkueessa.

IFK:ta jo vuodesta 2002 lähtien valmentaneelle Pekka Lyyskille tieto oli järkytys.

- Tässä on pelaaja, jota tuimme ja autoimme paljon hänen ollessaan täällä. Nyt sitten tämä, olen järkyttynyt ja surullinen, Lyyski sanoi.

Asian julkitulo ei osunut parhaimpaan paikkaan, sillä IFK Mariehamnilla on edessään yksi seuran historian tärkeimmistä peleistä torstaina: Suomen cupin välierä KuPSia vastaan.

- Mutta esille on tultava, ei tällaista voi piilottaa. Mielestäni IFK Mariehamn on hoitanut asian hyvin ja ripeästi, Lyyski mietti.

- Olemme puhuneet tästä pelaajien kanssa, tehneet mitä olemme voineet. En voi kuitenkaan tietää, mitä kukin pelaaja ajattelee. Osa heistä on pelannut Willisin kanssa, tämä voi olla vaikeaa.

Kenialaisen jalkapallosivuston kenyafootie.comin mukaan Ochieng on solminut pelaajasopimuksen Tansanian liigaseuran Simba SC:n kanssa.

- Olen nyt Simban pelaaja kolmivuotisella sopimuksella, joka astuu voimaan kesäkuun alussa, Ochieng sanoo tiistaiksi päivätyssä uutisessa.

Jutussa mainitaan, ettei Ochieng voi edustaa Simbaa ennen kuin hän saa kansainvälisen pelaajasiirtotodistuksen Suomesta.

IFK Mariehamnin organisaatioon tai muihin pelaajiin ei kohdistu epäilyjä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt