Veikkausliiga: TamU aikoo pitää osan rahoista - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

TamU aikoo pitää osan singaporelaisten rahoista

Tampere United aikoo pitää ainakin osan singaporelaisyhtiöltä saamistaan rahoista, kertoi toimitusjohtaja Deniz Bavautdin perjantaina.

Deniz Bavautdinin mukaan TamU on menettänyt vilppisopan vuoksi 50-60000.­

1.4.2011 18:52

Hän perusteli aikeita sillä, että TamU haluaa kompensoida Singaporesta saaduilla rahoilla sponsorien menetyksistä tulleita iskuja.

- Meille on koitunut suurta vahinkoa singaporelaisyhtiön takia. Haluamme pidättää ainakin osan summasta vahinkojen korvaamiseksi, Bavautdin sanoi.

TamU sai viime syksynä 300 000 euroa singaporelaiselta Exclusive Sports PTE Ltd:ltä, jota on sittemmin epäilty jalkapallovilpistä. Sen vuoksi osa TamU:n sponsoreista on häipynyt.

- Olemme menettäneet kohun takia sponsorirahaa noin 50-60 000 euroa. Ainakin sen verran meidän pitää hyvittää, Bavautdin sanoi STT:lle.

Bavautdinin mukaan on yhä mahdollista, että TamU pitää koko summan eli 300 000 euroa. Hän on aiemmin kertonut, että singaporelaisten kanssa tehdyn sopimusluonnoksen mukaan summaa ei tarvitse palauttaa. Bavautdin on myös korostanut, ettei sopimusluonnosta singaporelaisyhtiön kanssa koskaan allekirjoitettu, kun TamU:lle selvisi, ettei sopimuksen toisella osapuolella ole puhtaita jauhoja pussissaan.

- Mitään pyyntöä rahojen takaisinmaksusta ei ole tullut. Ja jos pyyntö tulee, on se oma prosessinsa. Siinä pitää selvittää juridisia asioita ja meille aiheutettua vahinkoa, Bavautdin sanoi.

Eikö seuran maineen kannalta olisi kuitenkin oikein palauttaa oma-aloitteisesti kaikki Singaporesta saadut rahat?

- Ei tämä asia missään nimessä paranna seuran mainetta, mutta mikä on oikein? Toinen osapuoli on aiheuttanut meille vahinkoa.   Bavautdin korostaa, että TamU:lla ei ole mitään tekemistä jalkapallovilpin kanssa.

- Sitä en osaa arvioida, uskovatko ihmiset TamU:n vilpittömyyteen. Kaikkiin asioihin ei ole olemassa kyllä tai ei -vastausta, kaikki asiat eivät ole mustavalkoisia, hän totesi.

Bavautdin sanoo olevansa valmis eroamaan toimitusjohtajan paikalta, "jos TamU:n etu ja maine sitä vaatii".

- Voin erota, jos siitä on hyötyä seuralle, mutta kuka tätä hommaa sitten hoitaa? Olen valmis tekemään töitä myös näinä vaikeina aikoina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?