Veikkausliiga

Jalkapallon lahjusskandaali: Yobet myöntävät ottaneensa lahjukset

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisin vedonlyöntitutkinnan kohteena olevat Dominic ja Donewell Yobe ovat myöntäneet poliisille saaneensa kymmenien tuhansien eurojen edestä lahjusrahaa 22. syyskuuta 2010 pelatun Veikkausliigan ottelun TPS-AC Oulu jälkeen.
Dominic Yobe ja Donewell Yobe edustivat tuolloin AC Oulua.

- Donewell Yobe on myöntänyt rahan vastaanoton, mutta kiistänyt toimineensa niin kuin hänen haluttiin, kertoi Donewell Yoben asianajaja Pasi Hagman IS Urheilulle.

- Olen ymmärtänyt, että hänen veljensä on kertonut poliisille samoin.

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoi eilen seuran verkkosivuilla keskusrikospoliisilta saamiaan tietoja tapauksesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Malisen mukaan vangittuna oleva singaporelainen Wilson Raj Perumal ja Rovaniemen Palloseuran sambialaispelaaja Nchimunya Mweetwa tarjosivat Yoben veljeksille ennen ottelua 50000 euroa siitä, että ottelu päättyisi AC Oulun suurinumeroiseen tappioon.

Hagmanin mukaan rahat maksettiin pelaajille muutama päivä ottelun jälkeen Oulussa. Hagman ei vahvistanut tarkkaa summaa, mutta kertoi suuruusluokan olevan oikea.

TPS voitti pelin 5-0. Malisen mukaan Yobet pelasivat ottelussa selvästi alle tasonsa ja olivat osittain syyllisiä joihinkin TPS:n maaleihin.

- Malisen puheet olivat vähän liian suoraviivaisia, Hagman sanoo.

Poliisi on vapauttanut Dominic ja Donewell Yoben, mutta heidät on asetettu matkustuskieltoon. IS Urheilun tavoittama Donewell Yobe ohjasi kaikki kysymykset asianajajalleen Hagmanille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt