Huuhkajat: Jari Litmanen: Tällä hetkellä maajoukkue ei ajankohtainen - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Litmanen: Tällä hetkellä maajoukkue ei ajankohtainen

Jari Litmanen pelasi lauantaina puolisen tuntia, kun HJK löi KuPSin liigacupin puolivälieräottelussa 4-3.

Jari Litmanen kommentoi maajoukkueasioita.­

19.3.2011 18:48

Litmanen tuli vaihdosta kentälle 59. minuutilla tilanteessa 2-2. Hän syötti Teemu Pukin kauniisti viimeistelemän voittomaalin.

Litmanen ja HJK ovat keskustelleet mahdollisesta yhteisestä tulevaisuudesta, mutta mitään virallisia sopimusneuvotteluita ei ole vielä käyty.

- Haen tulevat viikot rytmiä ja itselle ja tunnustelen vähän, mitkä ovat fiilikset. Haen ajatuksia kohdilleen. Viikko kerrallaan mennään, Litmanen sanoi.

Helmikuussa 40 vuotta täyttänyt pelaaja piristi merkittävästi väsyneen HJK:n syöttöpeliä Sonera-stadionilla. Pelaaja ei tosin vielä itsekään tiedä, jatkaako uraansa. Tai jos tietää, hän ei sitä ainakaan sano.

Varmaa on se, että Litmanen ei ole mukana A-maajoukkueessa, joka kohtaa maaliskuun lopussa Turkin alle 23-vuotiaitten ja Portugalin A-maajoukkueen.

- Kun maajoukkueeseen ei valittu, ei siellä viitsi olla mukana, Litmanen sanoi.

Hän saattaa olla pelannut viimeisen ottelunsa Suomi-paidassa.

- Tällä hetkellä maajoukkue ei ole ajankohtainen minulle. Katsotaan, tuleeko se enää koskaan ajankohtaiseksi, Litmanen sanoi.

Litmanen näytti yhä nauttivan pelaamisesta, vaikka taivaalta satoi lunta. Yhteys etenkin Pukin kanssa toimi hienosti.

- Ei tässä vaiheessa uraa hirveästi tarvitse pelata, jos ei ole kivaa. En pelaa siksi, ettei muuta tekemistä olisi, kahden lapsen isä sanoo.

Litmanen on harjoitellut tänä vuonna FC Lahden, virolaisen Nömme Kaljun ja nyt HJK:n kanssa. Hän on jo sulkenut pois pelaamisen Lahdessa. HJK olisi pelaajalle luonteva vaihtoehto. Hän on tehnyt vaikutuksen Klubin valmennusjohtoon.

- Kun Kuningas (Litmanen) tulee kentälle, syöttöpelimme paranee selkeästi. Jarilla on valtava karisma ja auktoriteetti. Hän on ollut harjoituksissakin ihan mieletön, päävalmentaja Antti Muurinen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?