Veikkausliiga: RoPS-pelaaja kiinni - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigapelaaja otettiin kiinni

Rovaniemen jalkapallopiireissä kohisee jälleen: RoPS-pelaaja otettiin kiinni tiistaina.

2.3.2011 13:45 | Päivitetty 2.3.2011 22:27

Tällä kertaa kohu liittyy viime keskiviikkona pelatun RoPS:n ja Tampere Unitedin väliseen Liigacupin otteluun.

Otteluun liittyvät vedonlyöntiepäselvyydet johtivat eilen RoPS:n ulkomaalaispelaajan Christopher Musondan kiinniottoon.

- Voin vahvistaa tämän tiedon. Poliisi haki eilen pelaajamme poliisiasemalle ja tilanne on nyt valitettavasti tämä, huokaili RoPS:n toiminnanjohtaja Antti Hietakangas IS Urheilulle.

- Tämä on äärimmäisen surullinen ja hämmentävä tilanne. Eihän kukaan seuran puolelta osannut tällaista odottaa. Lupaan seuran puolesta, että autamme poliisia asian selvittämisessä kaikilla mahdollisilla tavoilla.

IS Urheilun tietojen mukaan RoPS:n pelaajan, Christopher Musondan, ja jo aikaisemmin poliisin kiinniottaman singaporelaismiehen välillä on yhteys.

- Niin… tuota…en saa valitettavasti kaikkia asioita kertoa, mutta pystyt varmasti itsekin päättelemään, että mihin tämä meidän pelaajamme kiinniotto liittyy, Hietakangas kierteli.

IS Urheilun tavoittama Lapin poliisilaitoksen rikosylikomisario Jan Fordell kertoi myös, että koko vyyhdin tutkinta on siirtynyt jo Keskusrikospoliisin työtehtäväksi.

Singaporelaismies jäi kiinni viime torstaina Helsinki-Vantaalla, minne hän oli lentänyt samana päivänä Rovaniemeltä.

Kiinniotto tehtiin poliisin saaman vihjeen perusteella. Mies otettiin säilöön Lapin käräjäoikeuden päätöksellä viime perjantaina. Poliisi epäilee häntä väärän henkilötiedon antamisesta, väärennyksestä ja valtionrajarikoksesta.

Singaporen viranomaiset ovat vahvistaneet, että mies on etsintäkuulutettu.

- On suomalaisen jalkapallon etu, että tämä asia selvitetään nyt perinpohjaisesti. Jos nyt kiinniotettu pelaaja on sekaantunut vedonlyöntiepäselvyyksiin, hänen sopimuksensa puretaan välittömästi, painotti Hietakangas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?