Täystyrmäys! Suomalaisen liikemiehen tarjous Manchester Unitedista lytättiin Britanniassa

Thomas Zilliacuksen tarjousta pidetään brittimediassa epärealistisena.

Thomas Zilliacusin tarjouksesta ei innostuttu brittimediassa.

Suomalaisliikemies Thomas Zilliacus kohautti torstaina ilmoittamalla tehneensä ostotarjouksen jalkapallon suurseurasta Manchester Unitedista.

Zilliacus kertoi tiedotteessaan arvioivansa Unitedin arvoksi noin 3,6 miljardia euroa. Hän kaavailee seuralle omistusmallia, jossa hänen yhtiönsä omistaa puolet seurasta ja toisen puoliskon omistavat seuran fanit eri puolilla maailmaa.

Brittimediassa suomalaisen tarjousta ei otettu kovinkaan vakavasti.

– Hänen projektinsa toteutuminen vaikuttaa äärimmäisen epätodennäköiseltä, sillä hän ei ole vielä näyttänyt todisteita varoistaan, Guardian kirjoitti.

– Prosessista perillä olevat tahot ovat tuoneet ilmi, ettei tarjousta oteta vakavasti, Daily Mail raportoi.

Mirrorin mukaan suomalaisen kilpailijat pitävät Zilliacuksen tarjousta pelkkänä julkisuustemppuna.

– Kilpailevat tarjoajat ovat lytänneet tarjouksen toimimattomana eikä vakavasti otettavana. Heidän mielestään vain yhden ostajan täysi omistajuus voi suostutella Glazerit myymään.

Unitedin omistaa tällä hetkellä Glazerien perhe, jonka maine seuran fanien keskuudessa on todella huono.

Lue lisää: Kommentti: Suomalainen Manchester Unitedin omistajana kuulostaa aprillipilalta – tästä syystä puheet eivät ole uskottavia

Zilliacuksen lisäksi Unitedia havittelevat ainakin petrokemian yrityksen Ineosin omistaja Jim Ratcliffe ja qatarilaissheikki Jassim bin Hamad al-Thani.

Alun perin tarjousten jättämisen takaraja piti olla tämän viikon keskiviikkona, mutta sitä siirrettiin viime tipassa, kun Ratcliffen ja sheikki Jassim halusivat vielä hioa tarjouksiaan.

Mirror kuvaili koko Unitedin myyntiprosessia farssiksi.

Myös sosiaalisessa mediassa moni on pitänyt Zilliacuksen tarjousta täysin epärealistisena, vaikka idea fanien puoliksi omistamasta seurasta monia viehättääkin. Fanitili United Faithfuls tiivisti Twitterissä monen tunnot.

– Tämä on hauskinta, mitä olen tällä viikolla lukenut, tilillä kirjoitettiin.

Zilliacus vakuuttaa uskovansa omiin mahdollisuuksiinsa tarjouskilpailussa. Hän toivoo, että Glazerit voisivat yrittää puhdistaa maineensa tarttumalla hänen faneja kosiskelevaan tarjoukseensa.

– Heitä on kovasti kritisoitu, etteivät ole ottaneet faneja lainkaan huomioon. Voisin kuvitella, että mieluummin jäisivät historiaan perheenä, joka sittenkin otti fanit huomioon ja hyväksyvät tarjouksen, jossa fanit pääsevät mukaan.

Zilliacus myöntää, että yleensä korkein tarjous voittaa.

– Tässä on ehkä vähän eri tilanne siinä mielessä, että jos saavat muhkean voiton, ja sen lisäksi palautuisi maine. Voisin kuvitella, että silläkin voisi olla merkitystä.

Zilliacus on sanonut pitävänsä auki myös mahdollisuutta, että hänen sijoitusyhtiönsä ostaa ensi koko seuran, ja fanien mukaan ottamista katsotaan myöhemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?