Elon Muskin vitsistä saattaa tulla sittenkin totta – tekemässä jättihankinnan?

Elon Musk saattaa sittenkin jättää ostotarjouksen Manchester Unitedista.

Elon Musk saattaa kaivella taskujaan ja ostaa Manchester Unitedin.

14.2. 8:59

Jalkapallon Englannin Valioliigan suurseuran Manchester Unitedin omistava Glazerin perhe ilmoitti marraskuussa harkitsevansa seuran myymistä. Ostajaehdokkaita on kuitenkin sangen rajallisesti, sillä amerikkalaisomistajat vaativat ManUsta posketonta kauppahintaa.

Glazereiden mukaan hinnan on oltava maailman suurin urheiluseurasta maksettu summa, jotta omistajanvaihdos voisi olla ajankohtainen. Tähän mennessä ennätyssumma on NFL-joukkue Denver Broncosista maksettu noin 4,5 miljardia euroa.

Yksi ihminen, jolla olisi varaa ja tiettävästi halujakin Unitedin ostoon, on eteläafrikkalainen monimiljardööri Elon Musk. Musk on yksi PayPalin perustajista, SpaceX-yrityksen perustaja sekä sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Hän on myös ManUn kannattaja, ja Daily Mailin mukaan harkitsee tosissaan tarjouksen tekemistä lapsuutensa suosikkiseurasta.

Musk leikitteli ajatuksella Unitedin ostamisesta jo viime elokuussa. Tuolloin hän ilmoitti Twitterissä aikovansa ostaa seuran.

Hän kuittasi twiittinsä sittemmin vitsinä, mutta kertoi kuitenkin myöhemmin suhteestaan englantilaiseen suurseuraan.

– Joskin, jos ostaisin jonkun joukkueen, se olisi Manchester United. Se oli suosikkijoukkueeni lapsena, Musk paljasti.

Nyt Daily Mail uskoo, ettei Musk – jonka omaisuus on Forbesin mukaan reilut 170 miljardia euroa – ei sittenkään voisi välttää kiusausta jättää tarjousta ManUsta. Glezerit ottavat tarjouksia vastaan perjantaihin asti.

Yksi ehdokas Unitedin tulevaksi omistajaksi on myös Qatarin valtio. Uutistoimisto Bloomberg kertoi maanantaina, että qatarilaissijoittajien yhteenliittymä valmistautuu antamaan alustavan tarjouksen Unitedista tämän viikon loppuun mennessä.

Daily Mail kertoo Britannian rikkaimman miehen Sir Jim Ratcliffen osallistuvan tarjouskilpaan.

Manchester Unitedin otteet ovat piristyneet Valioliigassa.

Glazerin perhe on omistanut ManUn 17 vuoden ajan. Fanit ovat kuitenkin protestoineet perhettä vastaan, ja kauden avausottelun alla ManU joutui jopa sulkemaan fanituotekauppansa protestien takia.

Unitedin kannattajien suurin kiukku on kohdistunut siihen, että Glazerit ovat rahoittaneet Unitedin ostamisesta aiheutunutta jättivelkaansa sekä muita bisneksiään seuran vuosi toisensa jälkeen tuottamilla suurilla voitoilla. Samalla seuran kehitys on jäänyt kilpailijoista jälkeen.

Viime aikoina pirteästi pelannut ManU on Valioliigassa kolmannella sijalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?