Kommentti: Cristiano Ronaldon lähtö on kaikille helpotus – tässä on sopan suurin voittaja

Cristiano Ronaldon ja Manchester Unitedin yhteinen tarina päättyi rumasti, mutta ei se olisi ollut kaunista, vaikka muutama lisäsivu olisi väkipakolla kirjoitettu, kirjoittaa toimittaja Jaakko Tiira.

Cristiano Ronaldon toinen pesti Manchester Unitedissa päättyi rumasti.

22.11. 20:59

Niin se sitten päättyi, koruttomaan tiedotteeseen, Cristiano Ronaldon 14 kuukautta kestänyt ”kotiinpaluu” Manchester Unitediin.

ManUn ja Ronaldon yhteinen päätös sopimuksen purkamisesta ei tullut yllätyksenä. Ronaldo oireili koko kesän ja kärkkyi siirtoa muualle. United halusi kuitenkin pitää kiinni kultakimpaleestaan, jonka taloudellinen arvo oli suuri.

Se oli vikatikki.

Pari viikkoa ennen kisataukoa pelaaja häipyi vaihtopenkiltä ennen täyttä aikaa. Viimeinen niitti oli kohuhaastattelu mediapersoona Piers Morganin kanssa. Ronaldo teki itsestään konnan, pikkusieluisen diivan, jolle oma loisto oli sittenkin tärkeämpää kuin seura, jota hän on julistanut rakastavansa.

Ronaldon lähdössä suurempi tarina on kuitenkin se, että ManU-manageri Erik ten Hagin takapuoli kesti merivettä. Hän on tarinan suurin voittaja.

Kesällä ManUn peräsimeen tullut ten Hag sai olla jalkapallovalmentaja, ei markkinointijohtaja. ManU on ten Hagin, ei Ronaldon joukkue.

Jo viime kausi osoitti karusti, että joukkueen rakentaminen laiskasti prässäävän ja lähinnä palloja boksiin odottelevan Ronaldon ympärille on tuhoon tuomittu ajatus. Lusitaani ylsi kauden tähdistöjoukkueeseen, mutta ManU pelasi huonoimman kautensa vuosikymmeniin.

Ronaldo söi elintilan häntä ympäröineiltä nuorilta tähdiltä. Esimerkiksi Marcus Rashfordin laukaus- ja kuljetusmäärät putosivat dramaattisesti CR7:n ilmestyttyä vierelle.

Tavallaan Ronaldo teki koko Unitedille palveluksen tunteita kuohuttaneella haastattelulla, joka kiskoi hänen ja seuran välit niin tiukkaan umpisolmuun, ettei se auennut kuin langat katkaisemalla.

Maku on varmasti hapan – sekä ManUn että Ronaldon leirissä. Yhteinen tarina päättyi rumasti, mutta ei se olisi ollut kaunista, vaikka muutama lisäsivu olisi väkipakolla kirjoitettu.

MM-kisojen jälkeen Ronaldo saa tähyillä uutta työnantajaa. Tänä syksynä kävi ilmi, että taustaviulun soittaminen ei kelpaa huomion keskipisteenä paistattelemiseen tottuneelle Ronaldolle. Se tarkoittanee, että huima ura lajin absoluuttisella huipulla on ohi.

ManU taas pääsee eroon riippakivestään. Pelipaitamyynti saattaa kärsiä ja jokunen someseuraajakin kaikota, mutta pitkään alisuorittanut ManU on urheilullisesti hyvällä tiellä.

Ronaldon häipyminen puhdistaa pöytää ja antaa työrauhaa.

Valioliigan 13-kertainen mestari ManU on juossut pitkään kirkkaiden tähtien perässä ja toivonut heidän palauttavan seuran loiston päiviin. Näin ei ole käynyt.

Nyt tähtiä palvonut seura heitti laidan yli yhden koko lajihistorian kirkkaimman helmen, 145 maalia seuralle takoneen, kolme Valioliigan mestaruutta ja Mestarien liigan voittaneen seuralegendan Unitedissa.

Se on rohkaiseva merkki seuran näkökulmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?