Syyttäjä: Valioliigapelaaja Benjamin Mendy, 28, etsi yökerhosta päihtyneitä naisia ja raiskasi heitä lukitussa huoneessa

Benjamin Mendyä syytetään kahdeksasta raiskauksesta, yhdestä raiskauksen yrityksestä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Benjamin Mendy saapui oikeusistuntoon maanantaina Chesterissä.

15.8. 21:06

Manchester CitYÄ edustaneen jalkapalloilija Benjamin Mendyn oikeudenkäynti alkoi maanantaina Chesterin rikostuomioistuimessa Britanniassa.

Mendyä, 28, syytetään kahdeksasta raiskauksesta, yhdestä raiskauksen yrityksestä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Väitetyt teot tapahtuivat lokakuun 2018 ja viime vuoden elokuun välisenä aikana.

Istunnossa kuultiin tapauksen syyttäjän Timothy Crayn avauspuheenvuoro.

Syyttäjä paljasti järkyttäviä yksityiskohtia syytetyn väitetystä käytöksestä, uutisoivat BBC ja Guardian.

Syyttäjän mukaan Mendy raiskasi naisia lukituissa ”paniikkihuoneessa”, josta uhrit eivät päässet pakenemaan. Ranskalaispelaaja houkutteli naisia Prestburyssa sijaitsevaan syrjäiseen kartanoonsa muun muassa manchesterilaisista yökerhoista.

Louis Saha Matturie kuvattuna maanantaina.

Tapauksessa on myös toinen syytetty Louis Saha Matturie, jota kuvailtiin maanantain istunnossa Mendyn ystäväksi ja ”juoksupojaksi”.

Mendy oli käyttänyt hyväkseen tunnettuuttaan ja suostutellut Matturien avustuksella uhreja mukaansa aitojen ympäröimään lukaaliinsa, oikeudessa kerrottiin. Naiset olivat joko kieltäytyneet tai olleet liian päihtyneitä suostuakseen seksuaaliseen kanssa­käymiseen. Osalta uhreista otettiin puhelimet pois Mendyn kartanoon saapumisen jälkeen.

Syyttäjän mukaan Mendy ja Matturie, 41, etsivät yökerhoista ”naisia, jotka olivat siinä määrin päihtyneitä, etteivät he muistaneet paljoakaan tai eivät lainkaan tapahtumista, tai olivat unessa”.

Naiset olivat Mendylle ”kertakäyttötavaraa seksiä varten”, syyttäjä Cray sanoi istunnossa. Hän kuvaili Mendyä ”saalistajaksi”.

Tapauksessa on yhteensä 13 kantajaa, kaikki naisia. Heidän keskimääräinen ikänsä on noin 20 vuotta. Yksi naisista oli tapahtumien aikaan 17-vuotias.

Kaksi naisista kertoi tutkinnan yhteydessä poliisille, että heitä ”palloteltiin” Mendyn ja Matturien kesken. Viisi naista sanoi joutuneensa Mendyn raiskaamaksi tai tämän seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Kuusi naista sanoi joutuneensa Matturien raiskaamaksi.

– He (Mendy ja Mattuire) eivät toimineet onnellisen tietämättöminä siitä, miten tämä kaikki toimii, vaan tiesivät vallan hyvin, mitä olivat tekemässä. He tekivät naisten tavoittelusta seksiä varten pelin, ja jos naiset loukkaantuivat tai ahdistuivat – harmi, Cray sanoi oikeudessa.

Mendy ja Matturie ovat kiistäneet syyllisyytensä yhteenkään heitä vastaan nostetuista 22 syytteestä. Oikeudenkäynnin on arvioitu kestävän kuukausia.

Mendy pelasi Manchester Cityssä 50 ottelua vuosina 2017–2021. Vasempana puolustajana pelannut ranskalainen on edustanut maataan kymmenessä A-maaottelussa.

Hänet hyllytettiin Cityn toiminnasta poliisitutkinnan alettua viime elokuussa. Mendy vapautettiin takuita vastaan tammikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?