Ukrainalaistähdiltä tiukka viesti Venäjän maajoukkuepelaajille – ”Näyttäkää se! Pyydän teitä”

Ukrainalaispelaajat Andri Jarmolenko ja Vitali Mykolenko latoivat suorat sanat venäläispelaajille.

West Ham osoitti viime viikonlopun kotiottelussaan vahvaa tukea Andri Jarmolenkolle.

3.3.2022 9:04

Ukrainalainen jalkapallotähti Andri Jarmolenko haluaa, että venäläiset jalkapalloilijat ottavat kantaa sotaan.

Venäjän armeija hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Käynnissä oleva sota on vaatinut mediatietojen mukaan valtavasti myös siviiliuhreja.

– Minulla on kysymys Venäjän maajoukkuepelaajille. Miksi te istutte kuin paskahousut, ettekä sano mitään? Maassani tapetaan ihmisiä; vaimoja, äitejä, lapsia. Mutta te ette sano mitään. Mitä voisikaan tapahtua jos te kaikki, yhdessä, näyttäisitte ihmisille, mitä maassani todella tapahtuu, Jarmolenko kirjoitti Instagramissa.

Asiasta kertoi mm. Daily Mirror.

– Tunnen monet teistä, ja te kaikki sanotte, ettei asioiden pitäisi olla näin. Että presidenttinne (Vladimir Putin, toim. huom.) toimii väärin. Teillä on vaikutusta ihmisiin. Näyttäkää se! Pyydän teitä.

Jarmolenko, 32, edustaa itälontoolaista West Hamia, mutta on tällä hetkellä sivussa kotimaataan koettelevien karmeuksien takia.

Myös Evertonin ukrainalaispelaaja Vitali Mykolenko esitti selvän viestin venäläispelaajille.

– Samalla, kun te olette hiljaa paskapääjoukkuekavereidenne kanssa, rauhaisia siviilejä tapetaan Ukrainassa. Teidät suljetaan tyrmään loppuiäksenne, ja mikä tärkeintä, myös lapsenne. Olen siitä iloinen, 22-vuotias Mykolenko ilmoitti.

Ukrainan maajoukkuepelaajat Evertonin Vitali Mykolenko (tummemmassa asussa) ja Manchester Cityn Oleksandr Zintshenko lohduttivat toisiaan viime viikonloppuna valioliigaottelun alkuverryttelyssä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?