Kommentti: Piers Morgan hehkutti Cristiano Ronaldon nopeutta, mutta Ilves-pelaajat pystyvät parempaan - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Tv-tähti hehkutti Cristiano Ronaldon ”mieletöntä” suoritusta – Tampereeltakin löytyy ainakin kolme kovempaa

Piers Morgan jakoi ”hämmästyttävää” tilastofaktaa Cristiano Ronaldosta kahdeksalle miljoonalle Twitter-seuraajalleen. Tarkemmin tarkasteltuna kyse ei kuitenkaan ole ihmetempusta, kirjoittaa Mikko Knuuttila.

Tampereen Ilveksestä löytyy kolme Cristiano Ronaldoa nopeampaa pelaajaa, ainakin jos viikonlopun luvut otetaan huomioon.

23.9. 11:36

Manchester Unitediin palannut supertähti Cristiano Ronaldo on viime viikot ollut Valioliigan kuuma puheenaihe.

Oman osuutensa huomiosta halusi myös ärhäkkä tv-juontaja ja kolumnisti Piers Morgan, joka jakoi kahdeksalle miljoonalle Twitter-seuraajalleen ESPN:n kanavan tilastofaktan sunnuntaisesta West Ham -ottelusta.

ESPN:n mukaan Ronaldo oli kentän nopein pelaaja. Hän juoksi parhaimmillaan 32,51 kilometrin tuntivauhtia. Morgan kirjoitti tempun olleen ”mieletön” ja lisäsi kylkeen viisi liekki-emojia.

Ronaldon vauhti oli kuitenkin kaikkea muuta kuin poikkeuksellinen. Erikoista tapauksessa oli lähinnä se, ettei ManUsta eikä West Hamista pelissä löytynyt 36-vuotiasta Ronaldoa nopeampaa miestä.

Vastaavia – ja vielä kovempia – juoksuvauhteja nähdään kotoisessa Veikkausliigassakin. Esimerkiksi Tampereen Ilves julkaisee jokaisen ottelunsa jälkeen top-3 -lukemat pelaajiensa juoksemista matkoista ja juoksuvauhdeista.

Hakaa vastaan lauantaina pelatun Pirkanmaan derbyn jälkeen kolme Ilveksen miestä oli lyönyt Ronaldoa kovemmat lukemat tiskiin: Patrick Loa Loa (33,59 km/h), Tuomas Ollilla (33,13 km/h) ja Sylvanus Nimely (32,82 km/h).

Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole vähätellä Ronaldon saavutuksia. Haluan vain muistuttaa siitä, että jalkapalloilijan suoritusta tarkastellessa keskeistä on katsoa kaikkein olennaisinta faktaa: auttaako hän joukkuettaan voittamaan?

Ronaldon kannalta se mittari näyttää hyvältä. Hän on pelannut Unitedissa paluunsa jälkeen kolme ottelua, joista joukkue on voittanut kaksi.

Eikä Ronaldon aiempi saldokaan ole hassumpi: EM-kultaa, viisi Mestarien liigan voittoa, kolme Valioliigan mestaruutta, kaksi Espanjan mestaruutta ja kaksi Italian mestaruutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?