Superliiga kuohuttaa koko Eurooppaa – vastustajalta armoton kuitti Liverpoolille - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Superliiga kuohuttaa koko Eurooppaa – vastustajalta armoton kuitti Liverpoolille

Leeds kuittaili Liverpoolille ja muille Superliigan joukkueille kentällä ja sen ulkopuolella. 12 jättiseuran suunnitelmat ovat Euroopan ykköspuheenaihe.

Leedsin pelaajia ennen maanantain valioliigaottelua.­

20.4. 8:24

Vaikka esimerkiksi suomalainen jääkiekon SM-liiga onkin suljettu sarja, isossa kuvassa sellaiset eivät kuulu eurooppalaiseen kulttuuriin.

Jalkapallon jättiseurojen havittelema oma suljettu Superliigansa onkin saanut ihmiset varpailleen ympäri Euroopan. Tilanne kuohuttaa kaikkialla.

Maanantain ainoassa Valioliigan ottelussa Leeds United–Liverpool nähtiin ja kuultiin kannanottoja. Molempien joukkueiden kannattajat protestoivat Superliigaa kaduilla ennen ottelua.

Leedsin pelaajat olivat lämmittelyissä varustautuneet paitoihin, joissa luki ”jalkapallo on kannattajille” ja ”ansaitkaa se” viitaten Mestarien liigaan pääsyyn. Uefankin suunnitelmissa on höllentää Mestarien liigan pääsykriteerejä vastauksena Superliigalle.

Leeds otti tilanteeseen kantaa myös humoristisella kuitilla: se kertoi ottelun jälkeen pitäneensä superliigajoukkue Merseyside Redsin 1–1-tasapelissä viitaten joukkueen pilkkanimellä Superliigan amerikkalaisuuteen. Twiitti lähti leviämään pikatahtia, ja sitä oli tiistaiaamuna uudelleenjaettu jo noin 50 000 kertaa.

Leedsin kärkimies Patrick Bamford totesi, ettei ole nähnyt yhtään jalkapallokannattajaa, joka haluaisi nähdä Superliigan toteutuvan.

Toisaalta hän otti myös kantaa esimerkiksi Uefan ja Fifan voimakkaisiin reaktioihin. Jos Superliiga syntyy, sen pelaajilla ei ole asiaa esimerkiksi EM-kisoihin tai MM-kisoihin. Mahdollisuutta sulkea seurat ulos jo tämän kevään europeleistä tutkitaan.

– Meteli on uskomaton, kun joidenkin lompakot kärsivät. On sääli, ettei tällaista tapahdu ongelmien kuten rasismin kohdalla, Bamford sanoi Sky Sportsilla.

Patrick Bamford (kesk.) on Leedsin tehohyökkääjä.­

Liverpoolilaisia mielenosoittajia Leedsissä. Monien kannattajien mielestä ahneus ja korruptio ovat pilanneet työläisten pelin, kuten tässäkin bannerissa todetaan.­

Liverpoolista viime kesänä Zenitiin siirtynyt Dejan Lovren ilmoitti Twitterissä maanantain olleen päivä, jolloin jalkapallosta tuli socceria.

Tasapelin myötä Liverpool on Valioliigassa kuudentena kahden pisteen päässä West Hamista, joka on kiinni viimeisessä Mestarien liigan paikassa.

Jos Superliiga toteutuisi jo ensi syksynä, ottelussa ei käytännössä ollut panosta ollenkaan. Punaiset ovat menettäneet mahdollisuutensa mestaruuteen, ja suljettuun Superliigaan sillä on kiintiöpaikka.

Leeds on Valioliigassa kymmenentenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?