Kommentti: Chelsean selkeä suunnanmuutos näkyi heti - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Chelsean selkeä suunnanmuutos näkyi heti – Thomas Tuchelilla riittää työnsarkaa

Uusi päävalmentaja toi Chelsean pelaamiseen selvää rakennetta.

Chelsean uusi käskyttäjä Thomas Tuchel pääsee operoimaan laadukkaan pelaajamateriaalin kanssa.­

27.1. 22:03

Thomas Tuchel debytoi keskiviikkoiltana Chelsean päävalmentajana Stamford Bridgellä.

Chelsea ja Wolverhampton tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä.

Uudelle päävalmentajalle ei jäänyt sopeutumisaikaa ennen ensimmäistä peliä. Seurajohto ilmoitti Frank Lampardin potkuista maanantaina ja Tuchelin palkkaamisesta tiistaina.

Samalla 47-vuotiaasta Tuchelista tuli seurahistorian ensimmäinen saksalaisvalmentaja.

Tuchelilla on pohjaa, mille rakentaa. Pelaajamateriaali on erinomainen. Alisuorittavat pelaajat täytyy vain herättää unesta.

Vaikka aikaa uudessa pestissä oli vain päivä ennen Wolverhampton-peliä, pelaamisessa näkyi heti selvempi rakenne kuin aiemmin.

Joukkue prässäsi ärhäkästi ja pallo liikkui rivakasti. Chelsea liikutti vastustajaa ja haki innokkaasti hyökkäyksiin nousevaa Ben Chilwelliä vasemmalta laidalta. Oikealla laidalla Callum Hudson-Odoi haastoi vastustajaa määrätietoisesti.

Avausottelu kielii suunnasta, mihin Tuchel vie Chelseaa. Saksalainen aloitti 4–2–3–1-ryhmityksellä. Kesän megahankinta, rajusti alisuorittanut Kai Havertz operoi kymppipaikalla.

Yksi Tuchelin tehtävistä on saada enemmän irti alisuorittavista maanmiehistään, Havertzista ja penkille jääneestä Timo Werneristä.

Keskikentällä operoi hyvin peliä rytmittävä Jorginho, jonka Tuchel olisi raporttien mukaan halunnut hankkia aiemmin PSG:n päävalmentajana.

Tuchel oli tiettävästi PSG-valmentajana kiinnostunut myös Antonio Rudigerista, joka aloittikin neljän linjassa toppariparina Thiago Silvan kanssa.

Kaksikko lieneekin valmentajavaihdoksen suurimpia voittajia.

Tuchelilla riittää työnsarkaa, mutta etenkin hyökkäyspelissä näkyi heti hyviä asioita, vaikka maali jäi vielä tekemättä. Tuchel osoitti myös taktista reagointikykyä pelin loppupuolella. Maalittomassa tasatilanteessa hän lisäsi puita uuniin vaihtamalla Tammy Abrahamin ja Christian Pulisicin kentälle.

Chelsea siirtyi kolmeen puolustajaan, kun hyökkäysvoimaiset Pulisic ja Hudson-Odoi pitivät leveyden laidoilla.

Tärkeintä olisi silti saada muutama voitto heti alkuun. Chelsea ei ole valmentajalle armollinen, tai millään tavalla järjellinen, ympäristö.

Siksi Tuchelin pitäisi saada hyviä tuloksia prosessinsa tueksi. Positiivisessa kierteessä hänellä olisi rauha ajaa sisään omia ideoitaan.

Tyhjät stadionit voivat olla aluksi jopa etu, sillä seuralegenda Lampardin potkut repivät yhteisöä rajusti eri leireihin.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?