Liverpoolin karsea alavire Valioliigassa sai jatkoa! Nyt shokkihoitoa tarjosi Burnley, samalla katkesi käsittämätön putki Anfieldilla - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Liverpoolin karsea alavire sai jatkoa! Nyt shokki­hoitoa tarjosi Burnley, samalla katkesi käsittämätön putki Anfieldilla

Liverpool on pelannut nyt Valioliigassa viisi ottelua putkeen ilman voittoa.

Ashley Barnes (keskellä), Josh Brownhill (vas.) ja Dwight McNeil juhlivat Barnesin rankkaripilkulta ampumaa Burnleyn voittomaalia.­

22.1. 0:07

Valioliigan hallitsevan mestarin Liverpoolin katastrofaalinen vire sai jatkoa torstai-illan ottelussa.

Burnley haki Anfieldilta 0–1-vierasvoiton Ashley Barnesin 83. minuutilla iskemällä rangaistuspotkumaalilla. Rankkari tuomittiin, kun Liverpoolin maalivahti Alisson kaatoi brittihyökkääjän.

Liverpool puski läpi ottelun päälle näennäisesti, mutta lähimmäksi pääsi ensimmäisen puoliajan läpiajosta belgialaishyökkääjä Divock Origi. Origin laukaus kuitenkin kilahti ylärimaan.

Liverpool on vajonnut sarjataulukossa neljänneksi. Manchester United on karannut jo kuuden pisteen päähän. Edellä ovat myös Manchester City sekä Leicester.

Burnley teki todellisen uroteon, sillä Liverpool oli pelannut Anfieldilla peräti 68 ottelua peräkkäin ilman tappiota. Niistä se oli voittanut 55. Lisäksi voitto oli Burnleylle ensimmäinen valioliigavoitto Liverpoolin kotipyhätössä.

Liverpoolin vire Valioliigassa on kaikkinensa tällä hetkellä hälyttävä. Liverpool on voittanut sarjapelin viimeksi 19. joulukuuta, jolloin se jyräsi Crystal Palacen 7–0.

Sen jälkeen Liverpool on hävinnyt Southamptonille ja nyt Burnleylle sekä pelannut tasapelin Manchester Unitedia, Newcastlea sekä sarjan hännillä olevaa West Bromwichia vastaan.

Liverpoolin shokkitappio sai Jürgen Kloppin (vas.) ja muun Liverpoolin valmennusportaan mietteliäiksi.­

Juttua korjattu 22.1.2021 kello 9.59: Burnley voitti Liverpoolin Anfieldilla ensimmäistä kertaa Valioliigan ottelussa, ei koko historiassaan, kuten jutussa aiemmin kirjoitettiin.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?