Halailulle ja ylävitosille stoppi Englannin Valioliigassa – ManUn manageri Solskjär ennen kärkiottelua: ”En voi luvata mitään” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Halailulle ja ylävitosille stoppi Englannin Valioliigassa – ManUn manageri Solskjär ennen kärkiottelua: ”En voi luvata mitään”

Miksi pelaajat saisivat juhlia lähekkäin, kun muu kansa kärvistelee koronarajoitusten kourissa? Kärkiottelu mittaa tunteiden hallintaa.

Pelaajat eivät enää saa juhlia maaleja näin lähekkäin. Kuvassa Liverpoolin pelaajat ottelussa Aston Villaa vastaan 8. tammikuuta.­

17.1. 12:08

Liverpoolin ja Manchester Unitedin välinen ottelu on Englannissa aina suuri tapaus, mutta ennen sunnuntai-illan kohtaamista puheenaiheeksi on noussut myös Valioliigan yleislinjaus.

Koronavirustilanne on Englannissa niin paha, etteivät pelaajat saisi enää juhlia kentällä lähekkäin maalien jälkeen. Halailut, ylävitoset ja kättelyt antavat päättäjien mielestä huonoa esimerkkiä viruksen ja virusrajoitusten kanssa kamppailevalle kansakunnalle.

Käytännössä jokaisen valioliigaseuran manageri joutui vastaamaan ennen viikonlopun kierrosta mediatilaisuuksissaan yhteen kysymykseen: mitä mieltä he ovat riemun suitsimisesta?

Myös Liverpoolin Jürgen Klopp ja ManUn Ole Gunnar Solskjär ottivat kantaa.

– Jos saamme aihetta juhlaan, juhlimme sopivalla tavalla, vaikka se onkin vaikeaa. Kun pelaaja joutuu maalintekotilanteessa miettimään jo sitäkin, että kuinka juhlia, kyseessä on kunnon haaste. Jalkapallo on tunteiden peli, Klopp sanoi BBC:n mukaan.

Kloppin omiin tavaramerkkeihin kuuluu pelaajien halaus otteluiden jälkeen. Iso saksalainen on ottanut ”karhunsyleilyynsä” usein niin omia kuin vieraitakin.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp rutisti puolustaja Neco Williamsia Ajax-voiton jälkeen joulukuussa.­

Solskjär toivoo ManUlle aihetta juhlaan. ManU on viimeksi voittanut Liverpoolin vieraissa viisi vuotta sitten.

– En voi luvata mitään, mutta parasta olisi, jos pelaajat pystyvät kontrolloimaan itseään. Jalkapallo on intohimoa ja hetkissä elämistä. Olemme roolimalleja ja teemme parhaamme. Toivottavasti saamme aihetta juhlaan, Solskjär sanoi.

Liverpoolin ja ManUn kohtaamisilla on pitkä ja tulinen historia. Nyt lisää liekkejä tulee sarja-asetelmasta. ManU johtaa liigaa kolmen pisteen erolla Liverpooliin.

Solskjäriä ja ManUa kritisoitiin paljon alkukaudesta. Enää soraääniä ei kuulu. ManU on voittanut 11 viime liigaottelustaan yhdeksän ja pelannut kahdesti tasan.

Keskikenttämies Bruno Fernandes johtaa ”Punaisten paholaisten” peliä upeasti kovilla tehoilla. Kärjessä Marcus Rashford hurmaa nopeudellaan.

Bruno Fernandes (vas.) ja Marcus Rashford ovat Manchester Unitedin tehokaksikko.­

Liverpool kärsii loukkaantumisten aiheuttamasta topparivajeesta. Se on pelannut Valioliigassa kolme ottelua putkeen voitotta. Solskjär sysäsi paineet silti hallitsevalle mestarille Liverpoolille.

– Voimmeko aiheuttaa yllätyksen? Olemme haastajia, Liverpool oli ansaitusti mestari. Kun katsoo viime vuosien tuloksia, se (voittomme) olisi yllätys, Solskjär sanoi.

Liverpool–Manchester United näkyy V Sport Jalkapallo -kanavalla sunnuntaina kello 18.25 alkaen.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?