Marcus Rashford koululaisten Britanniassa saamista ruokapaketeista: ”Meidän pitää pystyä parempaan” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Koululaisten saamien ruoka­pakettien sisältö kuumentaa tunteita Britanniassa – ”Meidän pitää pystyä parempaan”

Marcus Rashford pitää yllä keskustelua vähävaraisten perheiden lasten kouluruokailusta.

Marcus Rashford kommentoi Twitterissä koululaisten ruokapaketteja.­

13.1. 8:57

Manchester Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford, 23, on kampanjoinut näkyvästi vähävaraisten perheiden lasten oikeudesta ilmaiseen kouluruokaan.

Kesällä Rashford lähetti Iso-Britannian parlamentin edustajille vetoomuksen, jotta lapset saisivat ilmaisen kouluruoan myös kesälomillaan. Vetoomus auttoi, ja koululaisten ruokakuponkeja myönnettiin läpi kesän. Ruokailuun oli oikeutettu lähes 1,3 miljoonaa koululaista.

Rashford on jatkanut kampanjointiaan aktiivisesti. Maanantaina hän nosti Twitterissä esiin tuoreimman koululaisten ruokailuun liittyvän epäkohdan.

Koulujen ollessa suljettuna koronaviruksen vuoksi, vähävaraiset perheet ovat oikeutettuja ruokapaketteihin tai kuponkeihin. Näiden ruokapakettien sisältöön liittyvä keskustelu käy nyt saarivaltiossa kuumana.

Keskustelu alkoi, kun brittiäiti julkaisi Twitterissä kuvan ruokapaketista, jonka oli saanut lapselleen 30 punnan kupongin sijaan. Hänen mukaansa kuvassa olleen paketin sisällön tulisi riittää lapselle 10 koulupäiväksi. Hän oli laskenut, että paketin sisällön hinta ei ole lähellekään 30 puntaa (noin 33,57 euroa), vaan 5,22 puntaa (noin 5,80 euroa).

Rashford julkaisi Twitterissä toisen perheen saaman ruokapaketin sisällön.

– Yhden perheen kolmen päivän ruoat. Tämä ei vain ole tarpeeksi hyvä, jalkapalloilija kirjoitti.

– Me odotamme lasten oppivan kotona. Meidän pitää pystyä parempaan. Nyt on vuosi 2021, Rashford jatkoi.

Myöhemmin Rashford kertoi, että oli käynyt keskustelua ruokapaketteja toimittavan Chartwell-yhtiön kanssa. Rashford kertoi kuulleensa yhtiöltä, että ruokapaketteja toimitetaan kahdeksi kouluviikoksi kerrallaan ja ne sisältävät siis 10 lounasta. Rashfordin tietojen mukaan paketit toimitetaan kouluille, jotka ovat sitten vastuussa niiden jakamisesta.

Somekohun seurauksena myös Britannian koulutusministeriö otti osaa keskusteluun. Ministeriö ilmoitti tutkivansa ruokapaketeista noussutta kohua.

– Meillä on ruokapaketeille selvät ohjeet ja standardit, joita odotamme noudatettavan. Pakettien tulee olla ravitsevia ja sisältää monipuolisen valikoiman ruokaa, ministeriön Twitter-tililtä twiitattiin.

Yksinhuoltajaäidin kasvattama Marcus Rashford on saanut paljon tunnustusta vähävaraisten lasten hyväksi tekemästään työstä.

Hänet nimettiin lokakuussa brittiläisen imperiumin jäseneksi MBE:n arvonimellä. Se myönnetään upeasta saavutuksesta tai palveluksesta yhteisölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?