Liverpoolin Jürgen Klopp antoi tv-toimittajan kuulla kunniansa – katso video harvinaisesta kiistasta haastattelussa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Liverpoolin Jürgen Klopp antoi tv-toimittajan kuulla kunniansa, toimittaja löi takaisin – katso video poikkeuksellisesta kiistasta

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp kävi kiivaan sananvaihdon tv-toimittaja Des Kellyn kanssa.

Ottelun jälkeen Jürgen Kloppilla oli asiaa tuomareillekin.­

29.11.2020 0:00

Liverpool joutui lauantaina tyytymään tasapeliin Brightonin vieraana jalkapallon Valioliigassa.

1–1-tulos oli Liverpoolille karvas: Brightonin tasoitus tuli rangaistuspotkusta lisäajalla. Lisäksi Liverpoolilta hylättiin ottelussa kaksi maalia niukkoina paitsioina.

Ottelun jälkeen Liverpoolin manageri Jürgen Klopp oli siis jo tuloksestakin harmissaan, mutta lisäharmitusta toi James Milnerin loukkaantuminen. Keskikenttäpelaaja joutui jättämään kentän 74. minuutin kohdalla.

Ottelun jälkeen BT Sport -kanavan toimittaja Des Kelly haastatteli saksalaismanageria tv-lähetyksessä.

Kellyn kysymys Milnerin kunnosta johti poikkeukselliseen sananvaihtoon toimittajan ja Kloppin välillä.

– James Milner, takareisivamma vai? Kelly tiedusteli.

– Kyllä, onnittelut, Klopp vastasi.

– Mitä, minulleko henkilökohtaisesti, Kelly totesi.

– Ei, mutta sinä työskentelet heille. Kyllä, takareisivamma. Yllätys, Klopp jatkoi sarkastisesti.

Kloppin ja Kellyn poikkeuksellisen sananvaihdon voit katsoa alla olevalta BT Sportin jakamalta videolta. Kiivas sananvaihto alkaa ajassa 3.34.

Kloppin tuohtumus johtui ottelun alkamisajasta. Liverpool joutui pelaamaan paikallista aikaa kello 12.30 alkaneessa päiväpelissä. Joukkue oli keskiviikkona pelannut Mestarien liigaa, joten valmistautumiseen ja palautumiseen ei jäänyt liiaksi aikaa.

– Ehkäpä sinä haukut nyt väärää puuta? TV-kanavat tekevät töitä Valioliigan sääntöjen puitteissa. Valioliiga, eli valioliigaseurat, tekee säännöt. Eikö sinun pitäisi puhua seurojen edustajille? toimittaja Kelly totesi Kloppin syytöksiin.

– En tiedä, kuinka usein minun pitää sanoa tämä? Te valitsitte meidät (Liverpoolin) kello 12.30 peliin, Klopp sanoi ja jatkoi, että ennen vuodenvaihdetta Liverpoolilla on vielä yksi samanlainen keskiviikko–lauantai-yhdistelmä.

Toimittaja vastasi tähän, että valioliigaseurat ovat päättäneet, että kello 12.30 on yksi otteluiden alkamisajankohta.

Se, mitä otteluita tv-kanavat valitsevat esitettäväksi, vaikuttaa otteluohjelmiin ja saattaa siirtää otteluita.

Klopp oli sitä mieltä, että tv-kanavilla on vastuu valinnoista, toimittajan mielestä Kloppin tulisi kohdistaa kritiikkinsä Valioliigan päättäjiin. Kiivas sananvaihto jatkui useamman minuutin.

– Valioliiga hyväksyy jokaisen valinnan, Kelly totesi, kun Klopp oli kyseenalaistanut BT Sportin toimintaa.

Kloppin mielestä keskiviikkoiltana pelatun ottelun jälkeen kello 12.30 lauantaina alkava ottelu on pelaajille vaarallinen loukkaantumisriskin vuoksi.

– Ennen vuoden vaihtumista meillä on ollut tämä pelipaikka (kello 12.30 alkava) kolme kertaa. Millä muulla joukkueella on ollut? Ei yhdelläkään, Klopp sanoi.

– Mitä haluan sanoa, minä syytän tv-kanavia vain keskiviikosta ja (lauantai) kello 12.30:sta, manageri jatkoi.

Klopp ja Kelly vaihtoivat ajatuksia myös pelaajavaihdoista. Valioliigassa ei ole enää käytössä viiden pelaajan vaihtokiintiötä, kuten monissa Euroopan sarjoissa koronaviruspandemian synnyttämän poikkeuksellisen tilanteen vuoksi.

– Jos kyseessä olisi pelaajien turvallisuus, miksi Valioliiga esti viisi pelaajavaihtoa, Kelly tiedusteli.

Kloppin mukaan 55–60 prosenttia managereista oli viiden vaihdon kannalla, mutta Sheffield Unitedin manageri Chris Wilder oli blokannut esityksen viidestä käytettävissä olevasta vaihdosta kolmen sijaan.

– Olemme samaa mieltä kanssasi ja voin ymmärtää mitä yrität sanoa, mutta yrität vaikuttaa oudolla tavalla. Hyökkäät tv-kanavan kimppuun, kun sinun pitäisi hakea tarvitsemaasi tukea Valioliigan kokouksissa, Kelly totesi.

Toimittaja laittoi lopulta pisteen haastattelulle toteamalla, että he voisivat varmasti jatkaa keskustelua loputtomiin. Hän kiitti Kloppia haastattelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?