Tottenham nipisti pisteet Burnleystä - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Viileä syyssää hyydytti Tottenhamin maali-iloittelun – Heung-Min Son pelasti täydet pisteet Burnleystä

Tottenham jatkoi rimaa hipoen vahvaa menoaan Valioliigassa.

Tottenhamin tehokaksikko Heung-Min Son ja Harry Kane juhlivat voitto-osumaa Burnleyssä.­

27.10. 0:09

Pimeä ja viileä syyssää hyydyttivät alkukaudella maaleja paukutelleen Tottenhamin maanantai-iltana Burnleyssä.

Tottenhamin pelasti Heung-Min Son, joka puski kulmapotkusta illan ainoan osuman 76 minuutilla.

Hyökkäyksen superkaksikko Harry Kane ja Son ovat mättäneet hurjalla tahdilla maaleja, mutta maanantaina tahdin määräsi Lancashiren sitkeä työläisporukka. Tottenham ei laukonut kertaakaan maalia kohti ennen Sonin osumaa, mikä kuvasi vaisua iltaa.

Jos alkukausi on ollut maalijuhlaa Valioliigassa, sitä se on ollut ennen Burnley-vierailua myös Tottenhamille.

Jose Mourinhon joukkueet ovat perinteisesti tunnettuja tiukasta puolustuskuristaan, mutta alkukaudella verkot ovat pöllynneet. Tottenham on tehnyt eniten maaleja (16) Valioliigassa, mutta päästänyt niitä kuudessa ottelussa kahdeksan.

Mourinhon on täytynyt sopeutua nykyiseen seuraansa. Pohjois-Lontoossa vannotaan hyökkäävän jalkapallon nimeen. Fanien mielestä seuran identiteetti perustuu siihen.

– Tottenhamin faneilla on DNA:ssa, että joukkueessa on laadukkaita pelaajia, hyökkääviä pelaajia ja hyökkäävä pelityyli, Mourinho sanoi viime viikolla.

Puhe suuntasi faneille. Mourinho tietää, etteivät kaikki ole hyväksyneet häntä. Portugalilainen kantaa harteillaan mainetta puolustavasta, puuduttavasta pelityylistä.

Burnley-vierailu maanantaina oli alkukauden vastakohta. Kane, Son ja kumppanit jäivät pimentoon hyökkäyspäässä, mutta oma maali pysyi puhtaana. Paljon oli myös Burnleyn hyvyyttä. Sean Dychen duunarinippu on alaspäin yksi sarjan sitkeimmistä joukkueista.

Mourinho tiedostaa kehityskohdat. Oman pään on pysyttävä jatkossakin tukossa, jos Tottenham haluaa vihdoin voittaa titteleitä.

Viikko sitten joukkue suli viimeisen kympin aikana kolmen maalin johtoasemasta 3–3-tasapeliin kotona West Hamia vastaan.

– Meillä on paljon hyviä hyökkääviä pelaajia. Joukkue tarvitsee tasapainoa alaspäin, jotta olemme yhtenäisiä, itsevarmoja. Meidän täytyy löytää tasapaino, parantaa joitakin yksityiskohtia, Mourinho kertoi viikonloppuna.

Siksi nollapeli ja kolme pistettä vaikealta vierasreissulta varmasti tyydyttävät, vaikka hyökkäyksellisesti esitys oli kauden tähän mennessä heikoin.

Illan toisessa Valioliiga-ottelussa Brighton ja West Bromwich tasasivat pisteet lukemin 1–1.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?