Petr Cech aloittaa Chelsean maalivahtiongelmien ratkaisemisen - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Petr Cech aloittaa Chelsean maalivahtiongelmien ratkaisemisen

38-vuotiaan tshekin vastuu ulottuu jatkossa myös harjoituskentille.

Kepa Arrizabalagan torjuntatyöskentely ei ole ollut vakuuttavaa.­

26.9. 10:58

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavan Chelsean manageri Frank Lampard paljasti, että Petr Cech aloittaa lontoolaisjoukkueen uuden hankinnan Edouard Mendyn ja virhealttiin Kepa Arrizabalagan kanssa joukkueen maalivahtiongelmien selvittämisen.

Chelsean pitkäaikainen maalivahti Cech on työskennellyt lontoolaisjoukkueen palveluksessa neuvonantajana sen jälkeen, kun hän lopetti peliuransa vuonna 2019 Arsenalissa.

Jatkossa 38-vuotiaan tshekin vastuu ulottuu myös harjoituskentille, missä hän työskentelee maalivahtivalmentaja Henrique Hilarion parina.

Lampard korosti, ettei Cech ole korvaamassa Hilariota vaan tuo valtavan kokemuksensa avuksi, kun virheiden riivaaman Kepan ongelmia selvitetään. Kepa teki pahoja virheitä kauden kahdessa ensimmäisessä Valioliigan ottelussa.

Kepa on maailman kallein maalivahti, mutta saa lauantain ottelun jälkeen kirittäjäkseen senegalilaisen Mendyn, jonka Chelsea hankki tällä viikolla ranskalaisseura Rennesistä.

– Petrin saaminen harjoituksiin maalivahtien kaveriksi ja hänen tuoma kokemus ovat hieno asia. Hän on itsekin edelleen hyvällä tasolla, ja mielestäni hän lopetti melko nuorena. Hän harjoittelee ja pitää itsensä kunnossa, mikä on hyväksi hänelle ja maalivahdeillemme, Lampard kuvaili.

– Petrillä on päivätyönsä, mutta hän tekee hommia myös maalivahtien kanssa. Miksi et hyödyntäisi maailman parasta maalivahtia, joka hän oli pitkään, välittämään tietojaan, Lampard jatkoi.

Kepa saapui Chelseaan Athletic Bilbaosta vuonna 2018, mutta hänen aikansa lontoolaisseurassa on ollut kuoppainen. Ei olisi yllättävää, että Mendyn saapuminen saisi hänet siirtymään muualle.

Kysyttäessä Lampard vastasi Kepan mahdollisuuteen siirtyä muualle lainasopimuksella.

– Se asia ei ole vielä selvillä. En puhu sellaisista asioista, mitkä saattavat tapahtua tulevaisuudessa, Lampard sanoi.

– Tulen keskustelemaan kaikkien maalivahtien kanssa. Olen hyvin avoin ja näen tien edetä. Tiedämme, että meillä on ollut ongelmia maalivahtipelissä kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja ajoittain myös viime kaudella, manageri myönsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?