Yleisö voi pysyä poissa Valioliigasta vielä kauan – arvio: päätöksellä satojen miljoonien talousvaikutukset - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Yleisö voi pysyä poissa Valioliigasta vielä kauan – arvio: päätöksellä satojen miljoonien talousvaikutukset

Yleisön palauttaminen urheilutapahtumiin on laitettu jäihin Isossa-Britanniassa.

Wolverhampton ja Manchester City pelasivat maanantaina tyhjille katsomoille.­

22.9.2020 18:08

Britannian pääministeri Boris Johnson ilmoitti tiistaina, että monien jo lokakuuksi odottama ja toivoma yleisön paluu urheilutapahtumiin ei toteudu johtuen koronavirustartuntojen määrän kasvusta Englannista.

– Emme pysty (avaamaan tapahtumia) lokakuun alusta. Tiedostamme tämän vaikutukset urheiluseuroihin ja teemme töitä selvittääksemme mitä voimme tehdä auttaaksemme niitä, Johnson sanoi.

Yleisön paluu saattaa siirtyä jopa puolella vuodella. Katsojatulojen puutteesta kärsiville seuroille tiistainen päätös oli musertava, ja pääsarja Valioliiga arvioi jalkapallon menettävän yli 100 miljoonaa puntaa kuukaudessa.

– Jalkapallo ei ole samaa ilman faneja, ja jalkapallotalous ei kestä ilman heitä. Valioliiga ja seurat eivät kuitenkaan lopeta valmisteluja turvallisten ympäristöjen luomiseksi, ja jatkamme työtä hallituksen kanssa kannattajien tuomiseksi turvallisesti takaisin kentille niin nopeasti kuin mahdollista, liiga tiedotti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?