Kai Havertz ja Timo Werner määräävät tahdin Chelseassa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Chelsea avasi Valioliigakauden tyylikkäällä voitolla – saksalaiset tähtihankinnat pääsivät esittäytymään

Kai Havertz ja Timo Werner määräävät tahdin Chelseassa.

Chelsean Kai Havertz tositoimissa Brightonin Solly Marchin hiillostamana.­

15.9. 0:24

Chelsea haki maanantaina Valioliigan avausottelussaan 3–1-vierasvoiton Brightonista.

Lontoolaisseura on mällännyt rahaa yli 220 miljoonalla eurolla neljään pelaajaan. Brightonin vieraana kentällä kirmasivat nimihankinnoista Kai Havertz ja Timo Werner.

Heihin kohdistuvat katseet Chelseassa, sillä Havertz saapui noin 80:llä ja Werner 53 miljoonalla eurolla.

Maanantaina Brightonissa Havertz pelasi 80 minuuttia ja Werner täyden pelin. Kaksikko ei vielä tehoillut, mutta Chelsean tulevaisuus on heidän käsissään.

Havertz, 21, on yksi jalkapallomaailman kohistuimpia pelaajia. Hyökkäyspään taituri löi kahdella edelliskaudella läpi Bayer Leverkusenissa.

Viime kaudella Havertz teki 12 ja syötti kuusi maalia Bundesliigassa. Toissa kaudella maaleja syntyi 17 ja syöttöjä kolme.

Havertz viihtyy parhaiten hyökkäävänä keskikenttänä kärjen alapuolella, mutta sopii myös laitahyökkääjäksi. Avauspelissä saksalainen viiletti oikeana laitahyökkääjänä, mutta tuli paljon keskelle tekemään peliä.

Ennen kaikkea lahjakkuus on hurmannut nöyrällä joukkuepelaajan luonteella.

– Olen häkeltynyt, kuinka nöyrä hän on, ja jalat pysyvät maassa, päävalmentaja Frank Lampard kehui Chelsean verkkosivuilla.

Havertz jäi varjoon vielä Brightonin vieraana, mutta sopeuduttuaan uuteen joukkueeseen hänestä kasvaa sarjan kirkkain tähti.

Werner väläytti nopeuttaan heti avauspelissä. Toinen saksalainen on puhdas hyökkääjä, joka mätti viime kaudella 28 maalia 34 sarjapelissä RB Leipzigille.

Chelsean avausmaali syntyi, kun Steven Alzate antoi harhasyötön suoraan Wernerille. Hän yritti ohittaa vastaan tulevaa maalivahtia, joka rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti.

Päävalmentaja Lampard oli suurin syy, miksi Werner siirtyi Länsi-Lontooseen.

– Puhuimme paljon pelisysteemistä, siitä miten hän haluaa minun pelaavan, millaisena pelaajana hän näkee minut ja miten sovin pelisysteemiin, Werner paljasti siirron syyksi.

Vaikka Werner ja Havertz vasta väläyttivät potentiaaliaan, on selvää, että Chelseassa hyökkäyspeli kulkee jatkossa saksalaiskaksikon tahtiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?